- 2015. október 8., 09:25
A panelekben van fantázia, elegáns üzletek polcain nagyon jól el tudjuk képzelni. Csak az a fránya keret ne lenne.

A Sharp AQUOS Christalról tavaly már írtunk, a japán vállalat a kezdetektől keret nélküliként hivatkozott a készülékre, pedig, ahogyan az a korábbi fotókon is látszódik, a kép nem érte el a panel szélét egyik irányban sem. Egy egészen minimális kávát a Sharp kénytelen volt meghagyni, és ezt a csíkot az új, nagyobb méretben gyártott keret nélküli kijelzőknél is viszont láthatjuk.

Az összhatás ezzel együtt is lenyűgöző, csak azt nem értjük, hogy miért kell keret nélkülinek hívni egy olyan panelt, amelyen láthatóan van keret. Na jó, igazából értjük, ilyen a marketing; a Frameless Display sokkal jobban hangzik, mint az Almost.

Viszont a lényeg nem is ez, hanem az, hogy az, hogy a valódi luxustermékeket segíthet eladni, ha a kirakatban nem egy egyszerű kép, hanem mondjuk egy jól megkomponált bemutató videó fut mögöttük. A Sharp több más kiállított termékével ellentétben ezek a panelek ráadásul nagyon hamar elérhetők lesznek, ha minden jól megy, akkor már ebben az évben meg lehet vásárolni őket. Már csak az a kérdés, hogy a boltosok is látnak-e bennük fantáziát, vagy csak a Sharp szeretné ezt hinni. A kiállított példányok 10-12 colosak voltak, az viszont még nem biztos, hogy a végleges verziók mérete is ekkora lesz.

Címkék