- 2009. január 11., 07:34
Nemcsak vízálló kamerát, hanem vízálló telefont is láttunk a CES-en, utóbbit a Casio készítette, és...

Nemcsak vízálló kamerát, hanem vízálló telefont is láttunk a CES-en, utóbbit a Casio készítette, és szintén akváriumban mutatta meg az érdeklődőknek.

CES 2009

A G’zOne Boulder tervezésekor az elsődleges szempont ugyanaz volt, mint ami a csepp- ütés- és porálló telefonoknál lenni szokott, azaz, hogy olyan készülék szülessen, amelyet nem kell félteni a gyerekektől, nem baj, ha leesik, vagy éppen víz éri. A Casio emellett minden, a telefonokban manapság fontos és kevésbé fontos fícsört is belegyömöszölt a mobilba; van mp3 lejátszó, amelynek memóriája SD kártyával bővíthető, van GPS és e-iránytű és 1,3 Mpixeles webkamera, szükség esetén pedig a telefont akár elemlámpaként is használhatjuk. A mobiltelefon mindezek ellenére könnyű (tömege 111 g) és kicsi (100×51×23 mm), s formája sem rendkívüli.

CES 2009

A G’zOne-hoz szériaként 800 mAh-s akkumulátor jár, ezzel 200 pernyi beszélgetést és 210 órányi rendelkezésre állást kapunk. Ha ez nem lenne elég, vagy a kiegészítő funkciókat gyakran szeretnénk használni, vehetünk hozzá nagykapacitású, 1540 mAh-s áramforrást is, amellyel mindkét előbbi érték 80%-kal növelhető.

Címkék