- 2010. január 2., 19:30
Ahogyan a 3D egyre népszerűbb lesz, egyre fontosabb lesz, hogy legyen tartalom is, ezen segíthet a HDLogix új,...

Ahogyan a 3D egyre népszerűbb lesz, egyre fontosabb lesz, hogy legyen tartalom is, ezen segíthet a HDLogix új, ImageIQ 3D elnevezésű lapkája.

A HDLogix egy olyan megoldást készül bemutatni a CES-en, amely mindenféle tartalomból képes 3D képet előállítani, a felvétel módjától függetlenül. Ilyen megoldások már eddig is léteztek, tavaly a Samsung mutatott be például olyan tévét, amely a 2D-s tartalmakat is 3D-ben jelenítette meg.

A HDLogix megoldása annyiban különbözik ettől, hogy direkt 3D-s tévékhez készül. A rendszer elég erős lesz ahhoz, hogy HDTV tartalommal is megbirkózzon, és elvileg mindenféle 3D-s megjelenítővel kompatibilis lesz – de pontosabb technológiai részletek egyelőre nem ismertek. Az viszont kérdéses, hogy ez a „virtuális” megoldás mennyire tud majd jó minőséget adni. Elég nehéz ugyanis kitalálni, hogy adott esetben mi lenne az, ami közelebb van a nézőhöz. A rendszer ráadásul egy focimeccsen már ki is próbálták (teltház mellett), és a fogadtatás elég vegyes volt. Néhány napon belül kiderülhet, vajon az ImageIQ 3D a 3D-s tévékkel jobb eredményre képes-e.

Címkék