- 2013. január 8., 03:14
Minden modell LED-es háttérvilágítást kap, a legkisebb modell 23, a legnagyobb 84 colos lesz.

Minden modell LED-es háttérvilágítást kap, a legkisebb modell 23, a legnagyobb 84 colos lesz.

Toshiba L9300

Bár volt rengeteg kiszivárogtatás, a CES-en hivatalosan elsőként a Toshiba leplezte le a 2013-as LCD-tévé termékpalettát. Ahogyan sejteni lehetett, a vállalat elsősorban az UHD tévékre valamint a nagy képátlójú modellekre helyezte a hangsúlyt.

Idén az L9300-as tévék állnak a termékpaletta tetején (feltéve, hogy a Magyarországon is kapható, de az USA-ban egyelőre még nem bevezetett ZL2-es, szemüveg nélküli 3D megjelenítésre képes, 2D-ben pedig szintén 4K felbontásra képes tévét nem számoljuk). A széria 85, 65 és 58 colos méretben lesz elérhető, ebből az 58 colos méret korántsem nevezethető szokásosnak, és bár a 84 colos panel szinte biztos, hogy az LG-től származik, könnyen lehet, hogy a két kisebb modell esetében alternatív beszállítót talált a Toshiba. Az L9300-as tévék, amellett, hogy támogatják a 4K felbontást, természetesen 3D megjelenítésre is képesek, és megtalálható bennük a Cloud TV funkció is. Vagyis mindhárom modell egy sor online tartalomhoz képes hozzáférni (VOD tartalmak, közösségi szolgáltatások, naptár, üzenetküldés, stb.). A készülékekbe WiFi adapter is került, amely nemcsak adatátvitelre szolgál, hanem a WiDi és a Miracast révén arra is van lehetőségünk, hogy Intel Core i vagy más Miracast képes eszközről a képet és a hangot is vezeték nélkül juttassuk el a készülékekre. A Toshiba az új tévék Cloud TV funkciója mellett bemutatta az új okostelefonos/táblagépes és Windows alatt futó alkalmazásait is, amelyek a Cloud TV több funkcióját hozzák el a mobil eszközökre valamint a számítógépre.

A Toshiba a Cloud TV tervezésekor elsősorban azt tartotta szem előtt, hogy a tartalmak elérése, azok tényleges „tartózkodási helyétől” függetlenül minél egyszerűbb legyen a felhasználók számára – gyanítjuk, hogy ezzel nemcsak a Toshiba lesz így az idei CES-en a legnagyobb kérdés számunkra inkább az, hogy ki végzi majd a legjobb munkát a különféle tartalmak tálalását illetően.

Toshiba L7350/L7300

A Toshiba bemutatta az L7350, L7300 illetve L4300-as szériákat is, ezek már csak Full HD felbontású panelt kaptak, viszont a 7-es és a 4-es sorozat minden tagja szintén támogatja a Cloud TV funkciókat. A dizájn viszont hasonló. mert az egyik fejlesztési koncepció 2013-ra az volt, hogy minden modell letisztult, egységes megjelenést kapjon. A Toshiba egyébként az okostévé szolgáltatásokat nagyon előtérbe helyezte, ami abból is látszik, hogy a tévék mellett olyan Blu-ray lejátszókat is bemutatott, amelyek szintén Cloud TV kompatibilises. Az L7350-es széria 58 és 65, az L7300-as széria 50, 58 és 65, az L4350-es széria pedig 32, 39 és 50 colos méretben lesznek elérhetők. Az L7350-es és L7300-as tévék között a legnagyobb különbség az, hogy előbbi modellek 3D támogatást is nyújtanak. Ez viszont hatalmas fordulatot jelent 2012-höz képest, hiszen (a 4K-s tévéket nem számítva) a Toshiba csak egyetlenegy 3D-képes sorozattal készült idénre.

A belépő szinten a Toshiba az L2300-as illetve az L1350-es szériákat indítja, ha hihetünk a gyártó sajtóközleményének, akkor ezek is Full HD felbontást kínálnak, viszont sem okostévé funkció sem 3D nincs bennük. Az előbbi sorozatban 23, 32, 39 és 50 colos, utóbbiban pedig ezek mellett még 29 colos képátlót is választhatunk.

Toshiba L2300

A készülékeket a Toshiba Amerikában márciustól kezdve vezeti be a piacra, azt viszont egyelőre nem sikerült megtudnunk, hogy az egyes típusok ajánlott végfelhasználói ára hogyan alakul majd. Emellett, ahogyan lenni szokott, sem az európai sem a magyarországi bevezetést illetően nem sikerült információkat szereznünk.

Címkék