- 2013. január 13., 09:50
Kevés volt az igazán érdekes táblagép; egészen a Panasonicig kellett mennünk, hogy különlegeset lássunk.

Kevés volt az igazán érdekes táblagép; egészen a Panasonicig kellett mennünk, hogy különlegeset lássunk.

A Panasonic természetesen ezt a kütyüt is igazából profi/ipari felhasználóknak szánja, ahol szükség lehet a vízálló, ütésálló tokozásra, a leejtés elleni védelemre, stb. Az FZ-G1 (egyik) érdekessége, hogy Core i5 processzor dolgozik a műanyag-gumi boorítás alatt, és teljes értékű Windows 8 fut rajta.

A gép a Panasonic szerint jelenleg a legfényesebb kijelzővel bír; elvileg 800 cd/m² a fényereje, ami, ha tényleg így van, a tükröződésmentes felülettel együtt napsütésben is kiváló láthatóságot biztosít. További érdekesség, hogy a tabletre teljes méretű USB és HDMI kimenet került, és a belső antennák is kaptak kivezetés, hogy a vételi lehetőségeket igény esetén felturbózhassuk. Az FZ-G1-hez emellett jár egy stylus is, és van egy cserélhető modulja is – a kiállított darabban egy vonalkód olvasó volt, de az apró egység kicserélhető második USB-re, GPS vevőre és még egy sor más szenzorra is. A hangerőszabályzó gombok, a Windows gomb, a képernyő elforgatását tiltó/engedélyező gomb valamint két programozható gomb az előlapra kerültek.

A víz-, por- és ütésálló tablet elvileg már megvásárolható, ára 2800 dollár – a hazai forgalmazással kapcsolatban sajnos szokás szerint nem tudunk infóval szolgálni.

Címkék