Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

4K-s kijelzővel jön az Acer Switch 12 S

2016. január 05. - mostSzólj hozzá!

Egy új prémiumkategóriás 2-az-1-ben gépet is bemutatott az Acer a CES-en: ez a Switch 12 S.

A készülék funkcionalitásában a Switch szériától megszokott opciókat nyújtja, azaz a mágneses csatlakozókkal összekapcsolt masina négy üzemmódban dolgozhat, a két „fél” szétszedése pedig csak egy határozott mozdulatot igényel.

A tajvani cég a 12 S-sel a felsőkategóriát célozta meg, így az alapkiépítés az, amiben a 12,5 colos kijelző Full HD felbontású – a nagyobb változatban már 4K-s panelt kapunk. A két részegységet összekapcsoló rendszer a Snap Hinge Gold – ez az eredeti Snap Hinge harmadik generációja. Az újdonságot alapvetően a megnövelt sávszélesség jelenti, ami most már 6 Gbps-ot jelent, ami különösen a billentyűzetbe épített háttértár elérési sebességének tesz majd jót.

Ami a belsőfelépítést illeti, hatodik generációs Core M processzort, 4/8 GB RAM-ot, 128/256 GB SSD-t, Gorilla Glass 4 védelmet a kijelzőnek, USB-C portot Thunderbolt 3-mal és Intel RealSense kamerát is kapunk. A masina február után jelenhet meg a boltokban, az induló ára 1199 euró lesz.

Az S osztályhoz természetesen nem az olcsóbb modellek műanyag burkolata illik, hanem alumínium, az Acer pedig itt mutatja be az új ExoAmp antennát, ami ígéretük szerint az eddiginél stabilabb, gyorsabb Wi-Fi kapcsolatot tesz lehetővé a 2×2-es MIMO ac adapterrel együtt.

A már említett Thunderbolt 3/USB 3.1 port egyébként nemcsak a gyors adatátvitelre használható ki, hanem az Acer Graphics Dock segítségével külső videokártya is csatlakoztatható hozzá. Ami még érdekes lehet, az a VoIP telefonálást, telekonferenciát segítő, három mikrofont használó rendszer. A masina egyébként 1,4 kg és 17,3 mm vastag, a táblagép-rész önmagában pedig 7,9 mm-es és 800 grammos.