- 2016. január 6., 11:52
Aki új mobilokra számított, az csalódott: a Sony a CES-en a szórakoztatóelektronikára koncentrált.

Ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen a kiállítás maga is a Consumer Electronicsról szól, és csak az utóbbi időben kezdték el a mobiltelefonokat, táblagépeket is előre hozni az MWC kivárására képtelen gyártók. A Sony azonban most kihagyta ezt a lehetőséget, és elsősorban a hangra és a képre helyezte a hangsúlyt.

Az utóbbinál a kulcsszó mi más is lehetne, mint a HDR: a japán cég 2016-ra egy új logót is készített, amellyel természetesen a 4K-ra és HDR-re is képes tévéit fogja jelölni. Ezt a logót természetesen rögtön meg is kapta az új X93D sorozat, amelyben az X1 feldolgozóegység mellett az újonnan kifejlesztett, vékony háttérvilágítás is helyet kapott – ez Slim Blacklight Drive az ígéretek szerint tovább növeli a kontrasztot, annyira, hogy a korábbi teljes LED-es háttérvilágítás képességeit tudja majd hozni egy többzónás megoldás esetén is. Mindezt egyébként tovább javíthatja a Backlight Master Drive, amiből most még csak egy 85 colos demókészüléket lehet megnézni a Sony standon. Ami az X93D sorozatot illeti, ez 55 és 65 colos méretben fog érkezni, illetve lesz egy 75 colos változat is, már X940D néven. Egy fokkal lejjebb érkezik az X850D, ami 55, 65, 75 és 85 colos modelleket tartalmaz majd (viszont hiányzik belőle a Slim Blacklight Drive).

A hanggal kapcsolatos újdonságok közül az első az analóg világból érkezik: a PS-HX500 egy hagyományos „bakelit” lemezjátszó, beépített A/D konverterrel, ami DSD és WAV formátumban is tud dolgozni, mind a két esetben természetesen a Hi-Res Audionak megfelelő minőségben (5,6 MHz illetve 192 kHz/24 bit). A lemezjátszó elérhetőségét tavaszra ígérték, de hogy a különböző piacokon ez hogy alakul, még nem tudni.

Ami a továbbiakat illeti, a h.ear sorozathoz érkezik egy új fejhallgató/headset, vezeték nélküli, NFC-s kivitelben. A h.ear on Wireless NC mm-es hangsugárzókat kapott, a magas hangokat pedig 40 kHz-ig tudja visszaadni. Egy feltöltéssel 20 óra üzemidőt ígér a Sony, ehhez pedig aktív zajszűrés is tartozik. A h.ear on párja a h.ear in – az angolul tudók már biztos kitalálták, hogy ez pedig egy fülbedugós változat, vezetékkel és zajszűrés nélkül ugyan, de headset funkciókkal. Ha nem szeretnénk semmit a fülünkbe dugni, vagy a fejünkre tenni, akkor a h.ear go elvileg a világ legkisebb Hi-Res kompatibilis hordozható hangszórója készült nekünk. Az egy feltöltéssel 12 órányi zenehallgatást biztosító kütyü Google Cast és Spotify Connect támogatással is rendelkezik, illetve 35 mm-es hangsugárzóval és két passzív radiátorral szerelték fel.


Hangforrásként használhatjuk az új NW-A26HN Walkmant, ami szintén Hi-Res Audio kompatibilis, 32 GB-os belső memóriája pedig microSD kártyákkal bővíthető.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. december 6., 18:00
2021. augusztus 9., 08:00
2020. december 2., 12:00