Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Jópofa aktivitásmérő a Withingstől

2016. január 06. - mostSzólj hozzá!

Egészen apró és ötletes aktivitásmérőt mutatott be a Withings, nyolc hónapos üzemidővel.

A francia céget ilyen téren eddig inkább az Activité órákról ismerhettük, a Go viszont a termékskála másik végére érkezik. Igaz, 70 dolláros ára nem éppen a legalacsonyabb, de ezért legalább sokat is nyújt.

Ahogy a fotón is látszik, a kütyü gyakorlatilag egy gomb, amit a hátoldalán lévő klipsszel lehet felcsiptetni. Kapunk hozzá egy gumi csuklópántot is, tehát ha sportkarkötőt akarunk, akkor az lesz, de hordhatjuk például futópólónk ujjára csíptetve is. A készülék maga nincs túlbonyolítva: az E Ink kijelző (ennek köszönhető a szimpla gombelemmel elérhető 8 hónapos üzemidő) egyben gombként is szolgál, megnyomásával válthatunk a kijelző üzemmódjai között. Az intelligencia nagy része természetesen nem is a Go-ban van, hanem a hozzá kapcsolt telefonos appban. A rendszer magától meg tudja különböztetni, hogy sétálunk, futunk vagy úszunk, éjszaka pedig az alvásunkat figyeli.

A Go mellett egy másik kütyüt is bemutatott a Withings, ez a Thermo – a márciusban érkező és 100 dollárba kerülő eszköz egy halántékra tapasztható hőmérő, ami a mérési eredményt nemcsak kijelzi, de Wi-Fi-n keresztül továbbítja is a megfelelő appba, ahol aztán az eredményeket felhasználókhoz lehet rendelni, grafikonokat készíteni és így tovább. Erről bővebben itt írtunk.