- 2017. január 8., 09:00
Az amerikai vállalat 8K-s kijelzőjéről már írtunk, de a gyártó más érdekes monitorokat is hozott a CES-re.

Az S2718D nemcsak tudása, hanem dizájnja alapján is nagyon érdekes, hiszen a Dell szerint egyenesen a világ legvékonyabb monitoráról van szó – amely a félreértések elkerülése végett LCD-technológiát használ, nem OLED-et. A monitor pontos méretét a vállalatnál egyelőre nem árulták el, de szemre nagyjából 4-5 mm-es vastagságról beszélhetünk. A Dell S2718D nemcsak vékonyságával tűnik ki a mezőnyből, hanem vékony kávájával is: a mérnökök itt is az XPS 13-nál alkalmazott Infinity dizájnt alkalmazták.

A Dell a 27 colos mérethez QHD felbontást, vagyis 2560×1440 pixeles részletességet párosított. A legnagyobb fényerő 400 nites, a statikus kontraszt pedig 1000:1-hez. A kijelző az sRGB-színtér 99 százalékát képes lefedni, ezzel kategóriájában nagyjából átlagosnak mondható.

Az viszont már távolról sem átlagos, hogy a Dell HDR támogatást is ígér – a támogatott formátummal kapcsolatban egyelőre ellentmondásosak az információk, mi úgy tudjuk, hogy a készülék a HDR10-et fogja támogatni. Notebookhoz és számítógéphez HDMI 2.0 csatlakozón keresztül tudjuk, de került rá USB-C port is, amivel a beépített HUB-ot lehet PC-re kötni. A monitor az első negyedév legvégén kerül a boltokba, ára Amerikában 700 dollár körül várható, ami odahaza nagyjából 250 ezer forintos árat vetít előre.

Szintén 27 colos és QHD felbontású, mégis sokkal érdekesebb a Canvas, amelyet szinte teljesen hátra kell (lehet) dönteni. A monitor mellé toll és egy speciális kontroller jár: utóbbi a Totem és a Surface vezérlőjéhez hasonló funkciókat kínál, amiből adja is magát, hogy a Canvas a Microsoft gépének lehet a riválisa. Azzal a fontos különbséggel, hogy a Dell masinája csak egy kijelző, amelyhez gépet is kell csatlakoztatni, míg a Surface integráltan tartalmaz mindent, ami a működéséhez kell. A pontos specifikációkat a Dell a második negyedéves megjelenés előtt fogja nyilvánosságra hozni.

Címkék