- 2014. június 3., 14:02
8 colos androidos táblagépet jelentett be az Acer, Iconia Tab 8 néven, Android 4.4 operációs rendszerrel.

Újabb 8 colos modellel bővül az androidos táblagépek kínálata, az Acer ugyanis bemutatta az Iconia Tab 8-at, egy 4.4.2-re épülő Full HD+ kijelzős készüléket.

A négymagos Intel Atom Z3745-re épülő masinában IPS panel dolgozik, amelyre az érintésérzékeny felület légrés nélkül került fel (Zero Air Gap), így kevésbé tükröződik és nagyobb a kontrasztja is. A panel felbontása 1920×1200 pixel, tehát 16:9 helyett 16:10-es képarányt kapunk. Ez meg is látszik, mert a tablet szélesebb a megszokottnál – de még így sem feltétlenül jelent gondot, ha egy kézben kell tartani. A jobb hangzásélményről sztereó hangszórók gondoskodnak. Az előlapi és hátlapi kamera természetesen nem hiányzik a tabletből, ahogy a Wi-Fi adapter sem. A beépített 16 GB-os tároló nem túl nagy, de szerencsére van lehetőség a bővítésre microSD-kártya segítségével. A tablet üzemideje az Acer állítása szerint akkor is eléri a 7,5 órát, ha 720p-s filmeket nézünk rajta, ami azért nem rossz: egy hosszabb repülőút során akár három filmet is megnézhetünk vele!

A tableten az Android 4.4 fut, a kezelőfelület pedig a gyári; úgy néz ki, hogy az Acer egyelőre csak a telefonoknál mert hozzányúlni a külsőhöz.

A készülék tömege 360 gramm, vastagsága pedig 8,5 mm. Bár műanyagból készült, a táblagép kialakítása igényes, jó volt kézbe venni. Egyedül a gombok formájában nem voltunk kibékülve, de szerencsére tapintásuk sokkal jobb volt, mint amire az alakjukból következtetni lehet. Ha az Acer egy pofás árcédulát is tud még párosítani a gép mellé (és erre igazából minden esély meg is van), akkor az Iconia Tab 8 akár még nagyon sikeres is lehet.

Címkék