- 2015. június 2., 19:20
Saját akkumulátorral és akár 6 órás üzemidővel rendelkezik az ASUS új Bluetooth szabványt használó hangszórója.

Minden gyártó egyre másra jelenti be a DTS-HD hanggal rendelkező tableteket, amelyek elvileg 5.1-es hangzás imitálására is képesek. Mi azt mondjuk, hogy a DTS-HD valóban teltebb hangot kölcsönöz az eszközöknek, ám ezzel együtt sem elég jó a hangminőség, pusztán a méret és a fizika miatt már az egyszerűbb bluetoothos hangszórókkal jobb eredményt lehet elérni.

Az ASUS viszont szeretne most szintet lépni – de nem tabletbe, hanem tokba integrált speakerrel. Amely viszont elég vékony ahhoz, hogy ha nem is mindig, de utazásnál azért bele tudjuk csomagolni a tabletet. A tok állványként is működik, ilyenkor a hangszóró melletti mélyedés fogja meg a tablet alsó részét úgy, hogy az még éppen ne lógjon rá a speakerekre. A hangkeltőkből összesen hat darab van, hogy az ASUS erre a kütyüre is ráaggathassa az 5.1 logót. Habár egy sima sztereo megoldásnak talán jobban örültünk volna, adott esetben akár az is elég lehet, hogy a tablet cincogó hangja helyett erőteljes (de igazi mélyeket csak nyomokban tartalmazó) hangot kapunk – ez pedig így lesz, mert az ASUS szerint a hangerő akár hatszorosa is lehet annak, mint amit a tablet magától tudna.

A hangminőséget szokás szerint nem tudtuk értékelni, ahhoz egy ilyen kiállításon túl nagy a hangzavar. Az árakat és az elérhetőséget sem sikerült megtudni, csupán annyit derítettünk ki, hogy a tok-hangszóró az új ZenPadokkal együtt kerül majd a boltok polcaira.


Ez is érdekelhet
2023. december 6., 18:00
2021. augusztus 9., 08:00