- 2009. szeptember 7., 19:48
Egy érdekes eszközzel is találkoztunk a Samsung standján, a LED TV Couple a gyártó LED-es tévéihez lehet majd...

Egy érdekes eszközzel is találkoztunk a Samsung standján, a LED TV Couple a gyártó LED-es tévéihez lehet majd egyszer kiegészítő, amely többféle funkciót is ellát.

IFA 2009

A 7 colos kijelzővel szerelt távirányító-monitor-táblaPC legfontosabb kelléke a WiFi adapter, legfontosabb tulajdonsága pedig az, hogy DLNA-képes – e két dolog révén nemcsak a LED-es tévével tud kommunikálni, hanem az otthoni számítógéppel, vagy a routerrel is. Utóbbin keresztül természetesen az internet elérése is megoldott.

A másodlagos kijelző alapesetben a tévé kiegészítéseként működik, így például az EPG adatokat tudja megjeleníteni, de távirányítóként is szolgálhat - e szerepben ráadásul nemcsak a tévét, hanem például a Blu-ray lejátszót is vezérelhetjük. Emellett azért komolyabb feladatokra is képes, például tévét is nézhetünk rajta, ha úgy tartja a kedvünk (lehet ugyanazt nézni, de lehet mást is, mint ami a nagy tévén megy). A WiFi kapcsolatnak hála az aprósággal internetezhetünk is, widgetetek is használhatunk, ha pedig DLNA hálózaton keresztül látjuk el a (nagy) tévét tartalommal, akkor a 7 colos érintésérzékeny kijelzővel a fájlok között egyszerűbben navigálhatunk, mintha a tává távirányítóját használnánk. Végezetül, ha ez még mindig nem lenne elég, a kis kijelző digitális képkeretként is használható, így akkor sem marad feladat nélkül, amikor nem tévézünk.

IFA 2009
IFA 2009
IFA 2009
IFA 2009

A LED TV Couple egyelőre csak prototípusként létezik, oly annyira, hogy kipróbálni sem adták oda nekünk. A Samsung kérdésünkre azt sem tudta megmondani, hogy látjuk-e majd valaha kereskedelmi forgalomban.

Címkék