- 2013. szeptember 6., 08:44
A 11,6 colos táblagépen teljes értékű Windows 8 fut, ha notebookként is használnánk, vehetünk hozzá billentyűzetet.

A 11,6 colos táblagépen teljes értékű Windows 8 fut, ha notebookként is használnánk, vehetünk hozzá billentyűzetet.

A Sony egy kisebb, 11,6 colos noteszgép-tablet hibriddel is készült, amely azonban már nem a Fit A, hanem a VAIO Tap termékcsaládba tartozik, és a VAIO Tap 11 nevet kapta. A Fit A-vel ellentétben ez a széria nem új, a tavalyi az IFA-n például a 20 colos változat már bemutatkozott, amelyet akkor természetesen ki is próbáltunk.

A gép alapvetően tablet, és a billentyűzetet valójában nem is lehet hozzácsatlakoztatni, hanem a két egység között vezeték nélküli kapcsolat épül fel, ha a tabletet éppen notebookként szeretnénk használni. Erre a lehetőség megvan, mert a Fit A gépekhez hasonlóan a Tap 11 is Windows 8-cal érkezik, tehát bármilyen windowsos alkalmazás futtatására alkalmas.

A Tap 11-ben szintén Core i processzor, akár 4 GB RAM és 512 GB-os SSD is működhet, a hibrid egység azonban a nagyobb fogyasztás és a 9,9 mm-es vastagság miatt nem opció. A tabletre két kamera (egy 8 MP-es és egy 2 MP-es modul) is került, van rajta HDMI kimenet és USB 3.0 csatlakozó, sőt, a Sony az infra portot és az NFC chipet sem spórolta ki, és a tablethez egy kapacitív stylus is jár.

A VAIO Tap 11 a tervek szerint novemberben kerül a boltokba, ára egyelőre nem ismert.

Címkék