- 2013. szeptember 8., 16:08
Újabb kínai porszívó robottal próbálkozik a Dirt Devil.

A berlini vásárterület déli bejárata felé vezető úton minden évben megvesz néhány táblát a Dirt Devil. Ezek tavaly még az Evolution Roboticstól licencelt Mint robotok Dirt Devile-es változatait hirdették, idén viszont már egy teljesen új robot képe jelent meg rajtuk. Elmentünk hát megnézni mi újat tudnak mutatni.

A látvány sajnos nagyon lehangoló volt. Az apró terem közepén egy kis emelvényen takarított az új robot, de már messziről látszott rajta, hogy ez megint egy átcímkézett, ezúttal viszont már kínai robot. Amíg a Mint egy kiváló választás volt, addig a kínai porszívó robotok nagyon nem illenek a magát minőségi porszívók gyártójaként pozícionálni próbáló cég portfóliójába.


Próbáltunk ugyan sajtóanyagot vagy legalább valami brossurát kérni a robotokról, de próbálkozásunk kétszeri nekifutásra is kudarcot vallott. A Dirt Devil Navigator M 608 névre keresztelt robotról annyit lehet tudni, hogy 4-5 óra töltés után kb. 80 percet üzemel, a portartálya pedig nagyjából 4 deciliter méretű. A kb. 1,8 kg-os robotot három mélységérzékelő óvja meg a leeséstől, de az okos kerítés funkcióval a lakás egyes területeitől is eltiltható. A négy különböző programot kínáló robot távirányítójával a késleltetett indítás is megoldható.

Címkék