- 2015. szeptember 5., 11:41
Az új Philips AmbiLux TV néven futó készülék tervezésekor a TP Vision olyat csinált, mint eddig még senki.

A Philips vagy annyira bebiztosította magát a szabadalmi hivatalnál, hogy a konkurensek nem merik lemásolni az Ambilight technológiát, vagy az is lehet, hogy egyszerűen csak nem akarják. Tény, hogy a Philips eladásai nem szárnyalnak, ez azonban nem akadályozta meg a TP Visiont (a márkanév kínai tulajdonosát) abban, hogy tovább gondolja a tévé mögötti falra fényt vetítő megoldását: a hátsó fényforrásként szolgáló LED-eket sikerült projektorra cserélni, így a falra vetített kép most már nemcsak színében, hanem tartalmában is hajaz a képernyőn futó képsorokra. Merthogy a kilenc picoprojektor az élőképet vetíti ki (minimális késlekedéssel), persze azért eléggé elmosva, hogy a dolog ne legyen olyan zavaró.

Készítettünk egy rövid videót a technológia bemutatására, azt mindenki döntse el saját maga, hogy egy ilyen eszköznek lehet-e piaca – ezen a kérdésen ugyanakkor a TP Vision vezetésében biztos, hogy nem gondolkoznak, mert már eldöntött tény a piaci start 2015/Q4-es időszaka.


A falra vetített kép egyébként valóban látványos, de számunkra talán már túlságosan is fényes és részletgazdag: félő, hogy tévézés közben elvonja a figyelmet az eredeti tartalomról.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2019. október 28., 08:00
2019. szeptember 4., 20:00