- 2010. február 18., 10:10
Érdekes megoldással találkoztunk a koreai VIBE BS standján - egy fülhallgatóval, ami nemcsak hangot sugároz, de...

Érdekes megoldással találkoztunk a koreai VIBE BS standján - egy fülhallgatóval, ami nemcsak hangot sugároz, de rezeg is. A gyártó azt állítja, hogy ezzel egyrészt teljesebb élményt nyújt zenehallgatás vagy filmnézés közben, másrészt hallásunkat sem károsítja.

MWC 2010

Az elv természetesen azon alapul, hogy normál esetben a hangok nemcsak hallójáratunkon keresztül érik el dobhártyánkat, hanem a körülötte levő szövetek is közvetítik a rezgéseket. Ezt próbálják utánozni a 4D fülhallgatók, amelyek között a fülbedugós változattól a fülre csíptethető kivitelig többféle modell is található.

MWC 2010

Ezek közül az utóbbi egyébként tényleg érdekes, mert bár gyakorlatilag semmit sem szűr a külvilágból, mégis egész jól érthető maradt a próbaképpen megnézett film hangja - azaz vezetés vagy például kerékpározás közben is használható anélkül, hogy növelné a balesetek kockázatát a külső hangok kizárásával.

MWC 2010

Ami viszont a hangminőséget illeti, sem ezt, sem a valamivel jobbnak tűnő, fülbe dugható változatot nem ajánlhatjuk igényes zenehallgatásra. Bár a rezgés miatt tényleg úgy éreztük, hogy jobban az események közelében vagyunk (anélkül, hogy nagyon feltekertük volna a hangerőt), a frekvenciaátvitel mégsem az igazi.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. december 6., 18:00
2021. augusztus 9., 08:00
2020. november 25., 16:00