- 2012. február 27., 16:05
Elképesztő felbontású CMOS érzékelő került a Nokia PureView 808 mobiltelefonba.

Már korábban is hallhattuk, hogy a Nokia számára mennyire fontos a mobil fényképezés, a PureView 808 nevű készülék kapcsán pedig láthatjuk is, hogy a finnek mire képesek.

A kicsit vaskos, de az átlagnál nem sokkal nagyobb telefonba egy 41 Mpixeles érzékelőt építettek be a Carl Zeisstől származó objektívvel együtt. Bár a kis érzékelő/nagy felbontás párosítás általában erős képzajt jelent, a 808-cal készített fotók meglepően jók, még a stand nem éppen ideális fényviszonyai között is teljesen elfogadható képeket kaptunk, a mobilra előre feltöltött, sokkal ideálisabb helyszínen lőtt teszfotók pedig szenzációsak voltak.

A PureView 808 érdekessége, hogy operációs rendszerként nem a WP7, hanem a Symbian Belle fut rajta – úgy tűnik, a Nokia azért még lát némi fantáziát ebben a platformban is, vagy csak egyszerűen könnyebb volt a speciális képfeldolgozó rutinokat erre megírni.


Nemcsak képben nyújt egyébként különlegeset a 808, hanem hangban is: a Rich Recording Technology profi hangrögzítőkhöz mérhető minőséget kínál, így a telefon a bemutató szerint könnyűzenei koncertek felvételéhez is remek választás.

Elérhetőség és ár? Az előbbire a második negyedév vége a válasz, az utóbbira pedig az, hogy szolgáltatófüggetlenül és adók nélkül 450 euró körüli szintre számíthatunk.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00