- 2012. február 28., 13:40
A HTC-nek és a Motorlának nem, a Samsungnak viszont nagyon is bejött az aktuális Nexus gyártása. Jönne az LG.

A HTC-nek és a Motorlának nem, a Samsungnak viszont nagyon is bejött az aktuális Nexus gyártása. Jönne az LG.

Habár a Google „saját” mobilja, a Nexus nem volt sosem az eladási listák élén, a Samsungnak mégis jó üzletnek bizonyult a partnerség, mert a Google-lel való szoros együttműködésnek köszönhetően a vállalat mérnökei jobban megismerhették a rendszert. Valószínűleg nem kis részben ennek is köszönhető, hogy a Samsung a Galaxy termékvonallal sikert sikerre halmoz, 2011 végére pedig valószínűleg a világ legnagyobb okostelefongyártójává is előlépett.

A Samsung szomszédjának, az LG-nek ugyanakkor nem megy igazán, a vállalatot szoftveres és hardveres gondok is hátráltatták, a mobil üzletág tavaly veszteséges is lett. Ebből a helyzetből az LG úgy törne ki, hogy a következő Nexus gyártási jogait igyekszik megszerezni, az LG és a Google állítólag most is komoly tárgyalásokat folytat az ügyben. Ha valóban így van, akkor az LG képviselőinek nagyon meggyőzőnek kell lenniük, ugyanis a Google valószínűleg elégedett az előző két Nexus mobilt, a Nexus S-t és a Galaxy Nexust is gyártó Samsunggal, igazán nyomós oka nincs a váltásra. Hacsak a vezetői nem szeretnék elkerülni annak a látszatát, hogy a Google egyik vagy másik partnerével kivételez – bár a Samsung esetében még ezt is egyszerűen meg lehetne magyarázni, ugyanis a koreai gyártó messze a legtöbb androidos mobilt értékesítette eddig.

Az LG dolgát nehezíti, hogy míg az aktuális Nexus mobil mindig a következtő Android verzióval debütál, és annak referenciamodelljeként eddig nem kapott semmilyen egyedi kezelőfelületet, az LG arra hivatkozva, hogy a felhasználói szokásokat jobban ismeri (ami valószínűleg tényleg így van egyébként), az egyediséget részesítené előnyben. Ezt pedig, ha másért nem, azért is rossz szemmel nézheti a Google, mert az ilyen ROM-ok rendszerint a gyári verzió megjelenése után több hónappal készülnek csak el.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05