- 2012. február 29., 14:13
A Samsung az iPod touch ellen harcba küldött Galaxy S WiFi szériát is frissítette, egy kisebb modellel.

A Samsung az iPod touch ellen harcba küldött Galaxy S WiFi szériát is frissítette, egy kisebb modellel.

A kisebb jelzőt jelen esetben a tudásra és a képméretre is érhetjük, 5 col helyett ugyanis csak 4,2 colos képátlót kapunk és a digitális tunerek is kikerültek a készülékből – ha ezeket a dolgokat nem számítjuk, akkor azonban szinte egy az egyben a Galaxy S WiFi 5.0 képességeit kapjuk meg. Ami azonnal feltűnhet, az az, hogy a kütyü fehér külsőt kapott, ami a műanyag borítással együtt talán nem a legszerencsésebb választás, kicsit olcsó érzete van ugyanis a Galaxy S WiFi 4.2-nek tőle (ami nem azt jelenti, hogy az összeszerelés minősége, az illesztések ne lettek volna rendben). A formavilág alapvetően nem változott, azonban a Samsung kicsit szögletesebb vonalvezetést választott – valószínűleg azért, hogy ezzel is megpróbálja elkerülni újabb perek áradatát az Apple irányából.

A 4,2 colos, 480×800 pixeles kijelzőt (ami nem AMOLED, hanem IPS) 1 GHz-es processzor hajtja meg, a RAM 512 Mbájt, a memória mérete pedig 8 vagy 16 Gbájt lehet – de, ha ez kevésnek bizonyulna, akkor természetesen van lehetőség arra, hogy ezt microSD-kártyával bővítsük. A kevesebb, mint 9 mm-es (124×66×8,99 mm) készülékházba bújtatott kütyü leggyengébb pontja a kamera, amely csak 2 Mpixeles (elöl is van egy VGA modul Skype-hoz). A kapcsolódási lehetőségek közül a 3G és a GPS is hiányzik, WiFi, Bluetooth 3.0 viszont van.


Annyira talán nem meglepő, hogy a Galaxy S WiFi 4.2-re csak Android 2.3 került (TouchWiz UI-val megspékelve). Ennél sokkal fontosabb, hogy a PMP-vel hozzáférhetünk a Samsung különféle Hubjaihoz, így zenét, filmeket és egyéb tartalmakat is nagyon egyszerűen tölthetünk le rá, és a csomagban több EA játék is lapul, köztük a Need for Speed Hot Pursuit is. A 4,2 colos kijelző a filmekhez a mérete miatt talán nem a legoptimálisabb, azonban minősége rendben van, repülőn akár egy teljes film megnézése sem lesz nagyon kényelmetlen.

Címkék