- 2014. február 26., 16:52
Ki nem próbálhattuk, mert bekapcsolni sem lehetett a készülékeket, de azért megtudtunk dolgokat a Desire 816-ról.

Ki nem próbálhattuk, mert bekapcsolni sem lehetett a készülékeket, de azért megtudtunk dolgokat a Desire 816-ról.

A HTC furcsa szerzet, az egyszer már biztos. Nem elég, hogy a vállalat szinte évről évre változtatja a termékstratégiát, úgy tűnik, hogy a vezetés a kiállítások szerepét sem igazán értelmezi jól. Tavaly ugye a Mobile World Congress 2013 előtt érkezett a HTC One, így a kiállításra semmi érdekes nem jutott, idén pedig márciusban lesz a csúcsmodell bejelentése. Ami ugyan nem jelentette azt, hogy új termék nélkül maradtunk, hiszen két Desire is bemutatkozott, ugyanakkor a vállalat a kisebbik modellt egyáltalán nem mutogatta, a Desire 816-ot pedig csak kikapcsolva lehetett nézegetni. Egy kis ízelítőt azért végül kaptunk a szoftverből is, de fotókat sajnos nem közölhetünk és az újdonságokról sem mondhatunk semmit.

Akkor mit lehet tudni a Desire 816-ról? Egyrészt azt, hogy nagy. Nagyon nagy. 5,5 colos HD kijelzője van (a Desire a középkategóriában versenyzik most már), négymagos, 1,6 GHz-es Qualcomm processzor hajtja, 1,5 GB RAM-ot kapott, az adatokat pedig 8 GB-os belső memóriában vagy memóriakártyán tárolhatjuk. A kamera 13 illetve 5 MP-es, az akku pedig 2600 mAh-s, amire a batár kijelző miatt szükség is lesz. Kommunikáció terén az LTE és az NFC érdekesek, meg az, hogy lesz egy és két SIM-kártya fogadására alkalmas Desire 816 is. A telefon nyilván tepsi, amire ráerősít az is, hogy elég vékony. Ahogyan várni lehetett, a mobil nem fémből van, pedig korábban a HTC a középkategóriában is alkalmazott fémet – a Disire 816 viszont állítólag nagyon olcsó lesz, ami indokolhatja a választást. A demó példányok összeszerelése még nem volt elsőrangú, de ez csak a korai gyártásnak tudható be valószínűleg, mert a mobil hátlapja nem levehető. Ami a kialakítással kapcsolatban érdekes, az az még, hogy az előlapon sztereo hangszórókat találunk (a kijelző alatt és fölött elhelyezve a hangkeltőket).

A gombok elhelyezkedésével kapcsolatban viszont véleményünk szerint nagyon mellényúlt a HTC. A bekapcsoló gomb a bal oldal felső részére került, és közvetlen alatta helyezkednek el a hangerőszabályzók is. Ennél rosszabb helyre nehezen lehetett volna tenni: aki jobb kézzel használja a telefont, annak vagy át kell fognia minden bekapcsolásánál, vagy két kézzel kell a Desire 816-ot használnia. Ezt szóvá is tettük, a válasz viszont meglepő módon az volt, hogy azért ott vannak a gombok ahol, mert a felhasználói kontrollcsoport szerint az a legjobb hely. Háááát… Majd kiderül.

Ami a szoftvert illeti, a HTC valószínűleg Android 4.4-gyel adja majd ki a mobilt, és a Sense legújabb, 5.5-ös változatával. Hogy pontosan milyen változtatásokra lehet számítani, azt nem árulhatjuk el (és nem is tudunk mindent), annyit viszont elmondhatunk, hogy a mobil alapvetően továbbra is a letisztult dizájn, a Blinkfeed és a Zoe köré épül, drasztikus változásra tehát nem kell számítani, apróságokból viszont lesz bőven.

A telefon megjelenésével kapcsolatban egyelőre még nincsenek információk, sem az ár, sem az elérhetőség időpontja nem ismert.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00