Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

A Computex 2016 blogból ajánljuk

Egyre több és több piacon próbálja ki magát az ASUS: a VivoBaby például egy sokat tudó babaőr és légzésfigyelő.
Jól időzített az NVIDIA a Pascal bemutatásával, hiszen a Computexre szinte mindenki kijött saját egyedi kártyáival.
Elárasztja a standokat a VR: sok PC-vel foglalkozó cégnél a Vive vagy a Rift köré építve mutatják be újdonságaikat.
A Zotac vízhűtés segítségével oldotta meg a kis méretbe zsúfolt nagy teljesítmény hőtermelésének elvezetését.
Tavaly nagyot durrantott az ASUS a vízhűtéses GX700 noteszgéppel, most pedig tovább emelte a lécet a GX800-zal.
Tíz éves az ASUS Republic of Gamers márkája, úgyhogy most alaposan kitettek magukért – például egy alaplappal.

Tenyerünket nézi a Fujitsu notebookja

2016. február 23. - mostSzólj hozzá!

Folyamatosan csiszolja tenyérrel működő biometrikus azonosítórendszerét a Fujitsu, az idei modell már egész pofás.

A gyártó által kiállított új STYLISTIC Q736 2-az-1-ben masina többféle változatban is létezik, a legérdekesebb, bár talán legkevésbé praktikus pedig ez a képen is látható modell, amely megrendelésre készül az extra biztonságot igénylő ügyfeleknek. A különlegesség természetesen az oldalán kiálló tenyérazonosító eszköz, amely az ujjlenyomatnál nagyobb biztonságot ad – cserébe viszont a hordozhatóságot erősen rontja. Mivel azonban a PalmSecure gyors is, ráadásul nem igényel érintést, olyan helyeken kiváló, ahol ezt a tisztasági vagy higiéniás körülmények igénylik.

Bár a képen nem látszik, az USB foglalatba csatlakozó PalmSecure érzékelő nem eltávolítható, ugyanis csavarok rögzítik, ha külön akarjuk megvásárolni, akkor egy masszívabb, kábeles változatot kapunk, ami az asztalra helyezhető. Amennyiben megelégszünk a „sima” Q736-tal, akkor is választhatunk SmartCard-olvasót többféle technológiával, hardveres titkosítású meghajtókat, stb.

A biztonsági berendezéseken túl a 13,3 colos FHD IPS panelt használó készülékben Core i7-6xxx processzorok kerülnek, lesz vPro, többféle háttértáropció, akkus és akku nélküli billentyűzet, na és persze Windows 10.

A másik újdonság a szuperhordozható kategóriába érkező STYLISTIC R726, amelynél a billentyűzet már csak egy sima lap, amely mágneses csatlakozással kapcsolódik a tablet aljához. Ez utóbbi saját lábbal rendelkezik, amely többféle szögben is megtartja a kijelzőt. A készülék 12,5 colos FHD kijelzővel rendelkezik, ami tollal is használható, a processzoroknál hatodik generációs Core iX-ek közül választhatunk. Memóriából maximum 8 GB-ot kérhetünk, a háttértár mérete pedig 128-512 GB lehet. Az R726 tömege önmagában 830 gramm.