Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

A Computex 2017 blogból ajánljuk

Ha az ARM-on múlik, akkor mindenképpen: az ARM bemutatta hogyan képzeli el a közeli jövőt.
A 15,6 colos notebookok nagyok és nehezek, de csak akkor, ha nem az ASUS készíti őket.
A router csak a szükséges rossz, ami ráadásul még ronda is? Az ASUS Blue Cave megváltoztathatja ezt a véleményt.
AZ UX490-be 14 colos kijelző került, pedig a gép nem lett nagyobb, éppen akkora, mint 13,3 colos elődje volt.
Az ASUS új kifordítható utltrabookja, az UX370 megdöntötte saját kategóriájában a vékonysági rekordot.
A tajvani gyártó brutális masinájáról már írtunk, de a méretosztályban van kedvezőbb árú ajánlata is.
Az Acer szerint a Spin 1-re máris ráfér a frissítés, így a géphez hamarosan új processzorokat lehet választani.
A laptopok között nem sok olyan van, amelyik olcsó, mégis lehet vele játszani. Az Acer most mutatott egy újat.

Androidos vagy? Ajajj, csúf világ jön

2016. február 24. - spidermanSzólj hozzá!

A Google állítólag azon gondolkodik, hogy a következő főverziótól kezdődően eltűntesse a programválasztó menüt.

A helyzet az, hogy kevés ennél rosszabb dolgot tudunk elképzelni, még akkor is, ha az iPhone-okon sosem volt ilyen, és az Androidot használó készülékeknél is egyre többször alkalmazzák ezt a trükköt a gyártók: a Xiaomi és a Huawei készülékein például szintén a főmenüre kerülnek ki az ikonok, és az LG-féle G5-ben sem láttuk a klasszikus programválasztót. Aztán persze az is lehet, hogy az egészből semmit sem fogunk érzékelni, elvégre a gyártók úgy alakítják át az UI-t, ahogyan csak szeretnék, ezért a nem stock felületet használó márkák esetében elképzelhető olyan forgatókönyv is, hogy semmi sem fog változni, beépítik ezt az opciót maguk, és minden marad a régiben.

A Google terveit az Android Authority oldal szellőztette meg, két különböző, az Android N korai fejlesztési szakaszában lévő ROM-jait ismerő forrásra hivatkozva. Azt nem tudni, hogy a Google mennyire szondázta meg a piacot; vagyis kérdéses, hogy a felhasználók akarata szerint cselekszik-e, vagy éppen most szeretné valami másra nevelni őket. A legutóbbi hasonló próbálkozást a Microsoft követte el, amikor a Windows 8-ból eltávolította a Start menüt; lett is nagy felháborodás belőle és a gomb később visszakerült a rendszerbe. A Google-féle Androidnál is hasonló népharag várható, egyszerűen azért, mert az emberek megszokták, hogy a telefonon van egy gomb, amivel az összes app elérhető – ha ez nincsen, akkor a programok indítása sokak számára lesz bonyolultabb, időigényesebb művelet.

Elképzelhető azért egy olyan forgatókönyv is, hogy a jelenlegi verziók még annyira béták hogy pusztán ezért nem tartalmazzák az alkalmazásválasztót. Ugyanakkor véleményünk szerint ez azért nem túl valószínű, mert a rendszer egyik nagyon egyszerű, de mégis alapvető funkciójáról van szó; egyedül akkor képzelhető el a későbbi beépítése, ha a Google a jelentős átalakításán dolgozik.