Mit vegyünk?

37 válasz [Utolsó hozzászólás]

sziasztok most keresünk LCD TV-t merevlemezest/LG-25 32LT76/ vagy simát kezdök vagyunk a témában köszi

Zack írta:
Illetve találtam még egy Sharp-ot...SHARP LC32LE600E LED-es háttérvilágítással jó fekete, és kontraszt aránnyal.

Szóval az is érdekelne mi a különbség az Aquos LC-32DH77E és az LC32LE600E között. Melyik lehet a jobb egy esetleges PC-s használat esetén.

PC-hez a Sony és a Sharp talán a legjobb, a kicsi input lag miatt.

Illetve találtam még egy Sharp-ot...SHARP LC32LE600E LED-es háttérvilágítással jó fekete, és kontraszt aránnyal.

Szóval az is érdekelne mi a különbség az Aquos LC-32DH77E és az LC32LE600E között. Melyik lehet a jobb egy esetleges PC-s használat esetén.

Sziasztok!

LCD tv-t vennék 100%-ban monitornak 32"-es méretben.
A kinézett darabok Sony V5500 (144k), LG SL8000 (157k) és a Sharp Aquos (170k).
Általános felhasználásra kellene, lenne rajta játék is, filmnézés is, ill. desktop használat. Erre a célra a legjobbat akarom, és mivel nálam caak a megjelenítőként funkcionálna az extra képjavítók nem fontosak. De ha a legjobb képet az agyon extrázott SL8000 fogja adni DVI-HDMI kapcsolódással akkor természetesen nem fognak zavarni az extrák. A Sharp nagyon túlárazott szvsz., azt csak akkor venném, ha annyival jobb is mint a többi. A Sony-t érzem befutónak, bár az LG SL8000-ben meg a Sharp 10bit elektronikája van, ami köztudottan elég jó.
Ez ügyben kérném a segítségeteket, melyik lenne számomra az ideális választás PC-s monitornak használva.
Ha esetleg mást ajánlotok, azt is szívesen venném!
Köszönöm a segítséget előre is!

Ja most néztem, hogy az egyik képalkotás és a másik képfrissítés. Csak azt nem tudom, hogy egy műszaki adatlapokon miért csak az egyik van feltüntetve?
Üdv.

spiderman írta:
marosit írta:
És ez az s12 milyen Mert a googlében nem találtam semmit.

http://www.geeks.hu/adatlapok/teve/panasonic_tx_p42s10e

Itt az van írva, hogy a képalkotás csak 100 hz.
Akkor a 400hz csak kábítás?

spiderman írta:
marosit írta:
Ok köszi.
É ha lcd-nél döntök milyen látványos hátulütője lehet?
Mert a mostaniak annyira nem kényesek az oldalról nézésről.
Igaz jóval kevesebb a kontraksza, meg nem tudom hogy lcd-ből van -e 400 hz-s képalkotás meg a válasz idelye is jóval lassabb az lcd-nek, de ezeket annyira nem vettem észre amig bámultam a tvket a boltokban.
Meg samsungban néztem lcd-t és csak 40-eset láttam. 42-es nincs belőle? És ha full hd-s lcd-t akarok venni 200e alatt pana, sams. vagy lg?
Előre is köszi.

felsorolt 3-ból a samsung kontrasztja a legjobb, érdemes még megnézni sharpot, sonyt is. panából csak plazmát vennék.
LCD-nek annyi a hátulütője, hogy ha sötétben nézed, akkor nem lesz elég mély a fekete. LCD-nél nincs 400 hz, itt nincs értelme. Plazmáknál is trükkös azért a dolog, mert alpixelekkel együtt jön ki csak a 400/600 Hz. Ennek igazából nincs jelentősége, legalább 100 legyen, azt sem biztos, hogy fogod használni.

Ok köszi mindent.

spiderman írta:
marosit írta:

De ez csak s10.

marosit írta:

marosit írta:
Ok köszi.
Igaz jóval kevesebb a kontraksza, meg nem tudom hogy lcd-ből van -e 400 hz-s képalkotás meg a válasz idelye is jóval lassabb az lcd-nek, de ezeket annyira nem vettem észre amig bámultam a tvket a boltokban.
Meg samsungban néztem lcd-t és csak 40-eset láttam. 42-es nincs belőle? És ha full hd-s lcd-t akarok venni 200e alatt pana, sams. vagy lg?
Előre is köszi.

felsorolt 3-ból a samsung kontrasztja a legjobb, érdemes még megnézni sharpot, sonyt is. panából csak plazmát vennék.
LCD-nek annyi a hátulütője, hogy ha sötétben nézed, akkor nem lesz elég mély a fekete. LCD-nél nincs 400 hz, itt nincs értelme. Plazmáknál is trükkös azért a dolog, mert alpixelekkel együtt jön ki csak a 400/600 Hz. Ennek igazából nincs jelentősége, legalább 100 legyen, azt sem biztos, hogy fogod használni.

Ok köszi.
Előre is köszi.

marosit írta:
Üdv,
mindenkinek a pana p42s-hez mit szóltok?
Szerintetek Budapesten hol érdemes vásárolni ahol nagyon segítőkészek az eladók.
Amúgy mindegyik plazma, ha világos üzletben egy lcd mellett van akkor úgy néz ki, mintha homályosabb lenne? És ez otthoni fény viszonyoknál is ilyen marad? Jó tudom a lcd-nek nagyobb a fényereje, de a plazma az áruházban az lcd mellett úgy néz ki mintha monitor szűrő lenne rajta.
Elnézést azért ha nem olvasok vissza, de sok a melóm ezen a héten és Szombaton kellene megvennem a tv-t
A válaszokat előre is köszönöm.

Plazmák fényes környezetben valóban fakóbbak, ez mindre igaz. Otthon is ilyen lesz, ha világosban nézed, persze ott már nem lesz mellette az LCD, így nem fogod annyira észrevenni. A plazma akkor ajánlott, ha elsősorban sötétben nézel tévét. És ha nem sokat játszol. S12 szerintem nem rossz választás, ár/értékben mindenképp jó.

Üdv,
mindenkinek a pana p42s-hez mit szóltok?
Szerintetek Budapesten hol érdemes vásárolni ahol nagyon segítőkészek az eladók.
Amúgy mindegyik plazma, ha világos üzletben egy lcd mellett van akkor úgy néz ki, mintha homályosabb lenne? És ez otthoni fény viszonyoknál is ilyen marad? Jó tudom a lcd-nek nagyobb a fényereje, de a plazma az áruházban az lcd mellett úgy néz ki mintha monitor szűrő lenne rajta.
Elnézést azért ha nem olvasok vissza, de sok a melóm ezen a héten és Szombaton kellene megvennem a tv-t
A válaszokat előre is köszönöm.

aLstR írta:
Üdv!

Lenne még kérdésem, szabad szemmel a 200hz vs 400hz látható, vagy ez egy marketing fogásnak bizonyul csak? Illetve azt tudom, hogy a 3D-hez jobb a 400hz mert akkor szemenként 200-200hz jut.

3D-re nem használnám, mivel még nagyon kevés tartalom van hozzá. Jobb választás lenne ilyen esetben a 8-as séria?

Illetve még egy kérdés: a 9-es modell megjelenése mire várható? (elég ha évszakot mondasz.)

Köszönöm a választ!

A 200 és 400 Hz között 3D esetén látható különbség nincs, ahogy a CES-es 3D-s összefoglalóban łrtam, 3D-re meg éppen, hogy rosszabb a 400 Hz. Én tuti 8-as szériát vennék, 3D-ben max jövőre gondolkoznék. Azt nem tudom megmondani, hogy a tévék mikor jönnek, főleg azt nem, hogy Magyarországra. Nem hiszem, hogy a 3D-s modellek az első félévben érkeznének. Ha lesz róluk hír, azt természetesen megírjuk majd.

Üdv!

Lenne még kérdésem, szabad szemmel a 200hz vs 400hz látható, vagy ez egy marketing fogásnak bizonyul csak? Illetve azt tudom, hogy a 3D-hez jobb a 400hz mert akkor szemenként 200-200hz jut.

3D-re nem használnám, mivel még nagyon kevés tartalom van hozzá. Jobb választás lenne ilyen esetben a 8-as séria?

Illetve még egy kérdés: a 9-es modell megjelenése mire várható? (elég ha évszakot mondasz.)

Köszönöm a választ!

aLstR írta:
Üdvözlet!

Elolvastam a Ces 2010-es beszámolót, s abban kérném a segítséget, hogy érdemes-e várni a SAMSUNG 9-es sorozatára?

Miben különbözik a 3D-n kívül a 8-as illetve a 9-es sorozat?
Itthon elérhető lesz a Samsung ue55b8000xw, mert nézegettem a fejlettebb országokban kapható 55-ös képátlóval is.

Előre köszönöm a választ.

A 8/9-es széria elsősorban dizájnban különbözik, vannak specifikációs eltérések is (pl. 200 vs 400 hz), de ez a gyakorlatban látható képminőségbeli eltérést nem jelent. Úgy tudom, hogy az 55 colos modell nem lesz itthon kapható.

Üdvözlet!

Elolvastam a Ces 2010-es beszámolót, s abban kérném a segítséget, hogy érdemes-e várni a SAMSUNG 9-es sorozatára?

Miben különbözik a 3D-n kívül a 8-as illetve a 9-es sorozat?
Itthon elérhető lesz a Samsung ue55b8000xw, mert nézegettem a fejlettebb országokban kapható 55-ös képátlóval is.

Előre köszönöm a választ.

spiderman írta:
marosit írta:
Ok,köszi.
És a hd ready, full hd?
Mert egy cikkben azt olvastam, hogy a hd readynek az ár/tudás aránya jobb mint a full hd-nek.

http://www.geeks.hu/tippektrukkok/080728_milyen_messzirol_nezzuk_a_tevet szerintem itt mindent megtalálsz

Köszi elolvastam.
De ha a 42-es plazmát 168cm-ről nétem, a szememnek nem lesz káros? A hagyományos tévéknél azt mondták, hogy lehetőleg 3m -nél messzebbről nézzük.

becker írta:
PS3-as konzolhoz mi jobb: Pana 42S10 plazma, vagy Samsung B620 LCD? Ebben tényleg Sony panel van? Digitalis adásnál fog csíkot húzni a teniszlabda az LCD-n?

játékkonzolhoz a plazmát semmiképp sem ajánljuk!

PS3-as konzolhoz mi jobb: Pana 42S10 plazma, vagy Samsung B620 LCD? Ebben tényleg Sony panel van? Digitalis adásnál fog csíkot húzni a teniszlabda az LCD-n?

marosit írta:
Ok,köszi.
És a hd ready, full hd?
Mert egy cikkben azt olvastam, hogy a hd readynek az ár/tudás aránya jobb mint a full hd-nek.

http://www.geeks.hu/tippektrukkok/080728_milyen_messzirol_nezzuk_a_tevet szerintem itt mindent megtalálsz

Ok,köszi.
És a hd ready, full hd?

marosit írta:
És ezek a: hd ready, full hd, NEO pdp, megérik -e a pénzüket?az 1024x768 felbontásnál nagyobbakat észre veszi-e a szemünk?
A 100hz is szükséges-e? Mert egy üzletben hallottam, hogy az nem is a képnek a frissítése, mert ezeknek nem vibrála a képük, mint a hagyományos tvk-nek.

A NeoPDP-k szerintem megérik a pénzüket. De azt fontos tudni, hogy a plazmák nagyon enyhén, de vibrálnak, a NeoPDP is. Ezt vagy észreveszed, vagy nem. A 100 Hz-es képfrissítés pedig azt jelenti, hogy a kép másodpercenként 100-szor változik. Egyes tévéknél ez valóban nem esik egybe a képfrissítési frekvenciával, a plazmák pl. legtöbbször 4-600 Hz-en frissítik magát a panelt, és a backlight scanninges 200 Hz-es tévék is csak 100-szor váltanak képet valójban.

És ezek a: hd ready, full hd, NEO pdp, megérik -e a pénzüket?az 1024x768 felbontásnál nagyobbakat észre veszi-e a szemünk?
A 100hz is szükséges-e? Mert egy üzletben hallottam, hogy az nem is a képnek a frissítése, mert ezeknek nem vibrála a képük, mint a hagyományos tvk-nek.

És ha nem akarok egy fullos plazmát vagy lcd-t, csak egy közép kategoriássat 250e alatt, ami mondjuk megéri a pénzét.
Akkor melyiket és milyen márkájút és milyen felszereltdégűt érdemes venni?
Elöre is köszönöm.
Üdv.

Sziasztok,

TV vasarlas elott allok es SOS kell dontenem mert a regit viszik el meg a heten...

Az tuti, h LED-es lesz (annak ellenere, h sokan meg turelemre intenek a LED-es TV-kel kapcsolatban)
Samsung B7000 ill Sharp LE 700E kozott gondolkodom.

(jelenleg Samsungot hasznalok, de tudom, h a Sharp is eleg jo)

Velemeny, tipp, tapasztalat?

Esetleg LE700E teszt?

at írta:
marosit írta:
Köszi.
És ez a neoPDP mit takar?

Ez a Panasonic legújabb plazma technológiája. Pontosan nem tudom, hogy miben különbözik az előzőektől, de azt hiszem, hogy csökkentették a fogyasztását.

Ja én is olvastam róla de összegezve én sem láttam semmit.
Mintha még olyat olvastam volna, hogy kissebb az esély a képpont beégésekre.

marosit írta:
Köszi.

Ez a Panasonic legújabb plazma technológiája. Pontosan nem tudom, hogy miben különbözik az előzőektől, de azt hiszem, hogy csökkentették a fogyasztását.

Köszi.

marosit írta:
Hali mindenkinek,
érdeklődnék, hogy mit érdemes venni plazmát vagy lcd. Én 42"-ost vennék. Elolvastam a lcd vs plazmát, de pont ott van az átfedés. A leszűrtekből nézve pont ott mindkettő jó. És ha már meg van, akkor milyen márkát érdemes. Aminek fullos a menüje is, és árban is jó.
Köszi előre is.

Nappaliba LED-es LCD-t vennék, de hálószobába (főleg sötétben nézzük) plazmát vettünk, abból is NeoPDP-s Panasonicot.

Megjelenítési lehetőségek

Válaszd ki a hozzászólások megjelenítési módját, majd kattints a Beállítás gombra.

Legfrissebb cikkünk

Geekregény

100310_preview.jpg

Feliratkozás hírlevélre