LG 32 lh 5000

26 válasz [Utolsó hozzászólás]

Sziasztok!

Szeretném megtudni, hogy 32 colos(Nagyobb nem fér el!) LG32 LH5000 tv-nek a panelje IPS és milyen fajta..
S-ips?

Az Lg hírlevele (2009 máj szerint a LG42 LH5000 nek IPS panelje van.

Valóban ennek a panelnek a legszebb a képe, színei?

Van egy Canon HV-30 as full HD-s kamerám (NTSC)ennek a felvételeit szeretném megnézni.Szeretném ha a színek a lehető legszebbek lennének.

Köszönöm.

Zoli

Helyzet az h most már nincs az emberek körül sziluett de van olyan utánhúzás féleség a nagyon gyors mozgásnál...

eastonhun2 írta:
Este hazamegyek és izekre szedem a menüt...
Az gondolom nem lehet h a beltérim a tv alatt van közvetlen a talp melett..SCART csatival csatlakozik.
De ugyanez hdmi-n is médialejátszóval..
Na este megirom mire jutottam..

szerk:
nem birtam estig ezért hazamentem ebédidőben.kikapcsoltam azt a funkciót ami arra lenne hivatott h ezt az utánhúzást javítsa(true motion) és láss csodát nincs gond.....

Szólunk az LG-nek, hogy cseréljék ki a KI-BE feliratokat

Este hazamegyek és izekre szedem a menüt...
Az gondolom nem lehet h a beltérim a tv alatt van közvetlen a talp melett..SCART csatival csatlakozik.
De ugyanez hdmi-n is médialejátszóval..
Na este megirom mire jutottam..

szerk:
nem birtam estig ezért hazamentem ebédidőben.kikapcsoltam azt a funkciót ami arra lenne hivatott h ezt az utánhúzást javítsa(true motion) és láss csodát nincs gond.....

eastonhun2 írta:
ZASKAR irta
"A másik észrevétel, hogy a normál analóg TV adást nézve néha a gyorsabban mozgó alakoknak mintha "aurája" lenne. Ez az adás hibája? Mert eléggé feltünő számomra."

Ez nálam is jelentkezik és nem csak tv adásnál hanem média lejátszórol nézve is.Elvileg ezért 200Hz ez a tv h ezt kiküszöbölje nem??
Remélem csak beállítás probléma lessz és erre kérnék segítséget.
előre is kössz

Hát nem emlékszem, hogy nálam ilyen gond lett volna, bár a tévé 200 Hz-e nekem sem tetszett. Viszont a leírt hiba könnyen lehet valamelyik képjavító hibája. Azt megpróbálnátok, hogy mi van akkor, ha minden zajszűrést, éljavítást stb. kikapcsoltok?

ZASKAR irta
"A másik észrevétel, hogy a normál analóg TV adást nézve néha a gyorsabban mozgó alakoknak mintha "aurája" lenne. Ez az adás hibája? Mert eléggé feltünő számomra."

Ez nálam is jelentkezik és nem csak tv adásnál hanem média lejátszórol nézve is.Elvileg ezért 200Hz ez a tv h ezt kiküszöbölje nem??
Remélem csak beállítás probléma lessz és erre kérnék segítséget.
előre is kössz

Sziasztok Kedves Fórumozók,
Napokban vásároltam egy a fórum címében szereplő készüléket (LG 32 LH 5000)
az első tapasztalatok jók, bár merültek fel bennem kérdések. pl.: testvéremtől kaptam egy maxel 8GB-os pendrive-ot direkt HD film nézésére, de sajnos a készülék nem ismeri fel. Az MM-ben érdeklődve, az eladó kézségesen közölte hogy ísmert a probléma, de nem tudja megmondani melyiket ismeri fel, és melyiket nem. a Kezelési utasítás is csak ennyit ír hogy 32GB-ig javasolnak penndrive-ot, de vannak típusok amik nem kompatibilissak.
A másik észrevétel, hogy a normál analóg TV adást nézve néha a gyorsabban mozgó alakoknak mintha "aurája" lenne. Ez az adás hibája? Mert eléggé feltünő számomra.
Egyenlőre ennyi amit tapasztaltam.
Zaskar

Sziasztok!

Olvastam az egyik hozzászólásban, hogy "elvileg" a DTS hangot kiengedi az optikai kimeneten. Próbáltátok már a gyakorlaban is, tényleg kimegy?

Egy másik kérdésem, hogy ebben az összeállításban fog-e működni az 5.1 hang szerintetek:

xbox 360 -> (HDMI) -> LG 32LH5000 -> (optikai) -> házimozi erősítő

Magyarul továbbadja-e az optikain az 5.1-es (DTS ill. DD) jelet amit HDMI-n keresztül kap.

Várom a válaszokta, tapasztalatokat, köszi,
Dávid

Állítólag a hangsáv megcserélése nem nagy durranás az mkv fájlokban, tehát ha az első DTS, akkor könnyen meg lehet cserélni (még nem próbáltam). A feliratot, pedig .srt-ként szerintem minden filmhez oda lehet tenni (én eddig is így nézegettem az avi-kat)

takika írta:
Spiderman, Palika köszönöm szépen a hozzászólást!

Mindenképpen az lesz, hogy felkeresek egy MM-et egy külső winyóval és ráveszek egy eladót, hogy próbálgassuk ki a dolgot.
Esetleg tudtok alternatívát ilyen árkategóriában?

A Media Playerek lejátszója frissíthető? A tévéké ?

FW frissítéssel a médialejátszó rész is frissül, de sajnos alapból a hardver a meghatározó, DTS támogatás pl. nem lesz benne. Épp most készül a 7000-res Samsung LCD tesztje, amibel ugyanaz a Media Library van, mint a 8000-resben, és ahhoz képest néhány dolgot javítottak (pl. MKV-k belső feliratkezelése).

Spiderman, Palika köszönöm szépen a hozzászólást!

Mindenképpen az lesz, hogy felkeresek egy MM-et egy külső winyóval és ráveszek egy eladót, hogy próbálgassuk ki a dolgot.
Esetleg tudtok alternatívát ilyen árkategóriában?

A Media Playerek lejátszója frissíthető? A tévéké ?

Jaj nagyon köszönöm a segítséget spiderman. Hát ahogy egyre jobban bele ástam magam a tv-k rejtelmeibe, úgy egyre tudatlanabb lettem :) Szép tudomány ez is nagyon! A lényeg, hogy ezzel az input laggal bajlódtam, nekem ez fontosabb mint az erős fekete, ezenkívűl szentem tökéletes tv nincs :) Mindegyiknek van előnye és hátránya. Meg ebben az árkategban szerintem erre a célra nincs megfelelőbb tv. Játékra sokan a Sharp AQUOS-okat mondják, de az megfizethetetlen. Samsungot is néztem a b650 eset, előtte meg led-et. Érdekes, hogy a samsung b7000 es Led tvről olyan ebmer beszélt le, akinek 42colos Lh 5000-se volt, majd miután eladta beszerzett egy Samsung UE40B7000 tv-t. Ami drágább is, "vékonyabb" is :), de neki mégse vált be! Megbánta az Lh5000 eladását. Sony-nál még a w4000, és 4500-asokat néztem, de ez is régi már, és nem kapható, az újak meg lagolnak! Na szóval mostmár nyugodtan alszok. Köszönöm mégegyzser a választ! Üdv.

sadranyica írta:
Palika köszi a választ. Input lag szempontjából meg én rosszat az lh 5000-ről még nem hallottam, viszont a sony (w4000 kivételével) és a samsungoknál főként a mostani legkedveltebb b650-esnél csak ezt olvasom! Na mindegy, ez az sl8000-es mivel jobb a lh5000-nél konzol szempontjából amúgy ?

Nem megy mindig olyan gyorsan :) elő kellett keresni a teszteredményeket. Szóval én is LG-t ajánlanék input lag szempontjából. Az LH5000-nél a input lag 1-2 képkocka, azaz kb. 30-50 ms, ez nem sokkal gyengébb, mint egy átlagos monitoré. A dologban az a szívás viszont, hogy az LG IPS paneles, tehát a fekete nem lesz annyira jó, mint egy Sony/Samsung/Sharp esetében.

Palika köszi a választ. Input lag szempontjából meg én rosszat az lh 5000-ről még nem hallottam, viszont a sony (w4000 kivételével) és a samsungoknál főként a mostani legkedveltebb b650-esnél csak ezt olvasom! Na mindegy, ez az sl8000-es mivel jobb a lh5000-nél konzol szempontjából amúgy ?

Helló Sadranyica!

Én a 37sl8000-t ajánlanám, bár az 225-230e. A konzolozásról (főként input lag) nem tudok mit nyilatkozni, de ha tudsz angolul, akkor érdemes lenne itt körülnézned:
[url=http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/915419-official-lg-lh5000-lcd-thread.html]
A HD képe nálam egy 42lh4000-esen kiváló, de azért a nem tökéletes fekete problémája azért időnként kijön!

Takika! A válasz igen is és nem is, Spiderman által felvetett problémákon túl én még a következőt tapasztaltam: usb-ről nézve a HD film lejátszása mintha gyorsabb lenne a normálisnál. Ráadásul az aspect ratiot nem tudod állítani, és az egyéb kép beállítások is igen korlátozottá válnak. Egyébként meg irány egy pendrive-val egy MediaMarkt és próbáld ki (egy mkv sample simán ráfér).

Spiderman még nekem egy választ tudnál írni? Köszönöm.

takika írta:
Sziasztok!

Az én kérdésem a következő lenne:
Az LG32Lh50xx szérán ugye van lejátszó, ami divxet, mpeget ,egy millió formátumot köztük mkv-t is lejátszik. Tehát a nagy felbontású fájlokat is, ezek FULL HD mijnőségben mennek a TV-n? Mármint ha rátolok egy külső winyót, akkor FULL HD-ban adja vissza?
Csak, mert ilyen TV-t néztem ki magamnak, és így ugye a media player megvásárlása megspórolható.
Van valakinek ilyen tapasztalata?

Igen, full HD, de nincs DTS (elvileg digi kimeneten kimegy a stream, de ezt nem próbáltam), és a 4.1-nél magasabb profilú H.264-es MKV-kat sem játssza le. Elég sok ilyen van a neten, úgyhogy biztosan lesz, amit nem játszik le. (De gyakorlatilag minden médialejátszós tévé ilyen.)

Sziasztok!

Az én kérdésem a következő lenne:
Az LG32Lh50xx szérán ugye van lejátszó, ami divxet, mpeget ,egy millió formátumot köztük mkv-t is lejátszik. Tehát a nagy felbontású fájlokat is, ezek FULL HD mijnőségben mennek a TV-n? Mármint ha rátolok egy külső winyót, akkor FULL HD-ban adja vissza?
Csak, mert ilyen TV-t néztem ki magamnak, és így ugye a media player megvásárlása megspórolható.
Van valakinek ilyen tapasztalata?

Sziasztok! Én is ezt a típust szemeltem ki. És ezzel kapcsolatos kérdésem a következő! Én javarészt konzolozni, és hd filmeket fogok rajta nézni, és ezekhez a igényekhez mennyire illik ez a tv? illetve ha nem akkor egy 200 ezres árkategóriában milyen 37 colos Lcd-t ajánlotok? Előre is kösszi a választ!

Köszönöm szépen SPIDERMAN
a választ, segített. Elmentem sok-sok boltba és megnéztem rengeteg tv-t. Szinte kivétel nélkül mindegyik márka kapott hideget - meleget, azonban a PANASONIC volt az egyetlen, amelyikre nem igazán tudtak rosszat mondani, és ajánlotta mindenki. (az LG-t szidták a legtöbben, a SONY-t dícsérték a legtöbben)
Szóval még tart a kiválasztás.
még 1x köszi,
üdv
András

Ilyet én is elfogadnék sokat tud!

Gaby

andras írta:
Üdv!
Éppen tv vásárlás (LCD) előtt állok, és érdeklődnék, illetve tanácsot szeretnék kérni 1-2 témában. Jómagam is ezt a modellt (LG32 LH5000) néztem ki, mert ár-érték arányban szerintem kiválló. Olvastam a tesztet is a nagyobb "testvéréről" -gondolom az ott leírtak értelmezhetők ugyanúgy a kissebb készülékre is. Illetve lenne még 1-2 nagyobb (37") -3,5 méterről nézném-, azonban az árat maximáltam 160 000 Ft-ban. Igazából még Sony, illetve Panasonic tv-ket nézegettem (ismerőseim ezeket ajánlották), azonban ha lenne ajánlatod egyéb márkákra, amik beleférnének a keretbe, és hasonlóan megbízható és kellően "okos" azt szívesen venném. Amire felhívták a figyelmemet az az, hogy full HD legyen, és lehetőleg 100 Hz-es. Jól mondták, vagy esetleg van még valami, amire figyelnem kellene? Ja, tv nézésre, és dvd filmek lejátszására lesz használva.
UPC Direct előfizetésem van, ami a UPC szerint már digitális, tehát remélem az adással nem lesz probléma. Ezzel kapcsolatosan is lenne 1 kérdésem, nevezetesen a beltéri egységen csak Scart csatlakozó van. A digitális jelet tudja továbbítani, vagy ahhoz hdmi csati kellene? (bocs, laikus vagyok ezen témában)

köszönettel,
üdv
András

Az nagyjából igaz, hogy a 100 Hz és a Full HD fontos, de ha valóban csak tévét és DVD-t nézel rajta, akkor a Full HD-hez nem kell ragaszkodni. Én akár egy nagyob, 40-42-es plazmában is gondolkodnék ebben az esetben. Ha viszont számítógépes filmezés vagy játékkonzol vagy blu-ray is lehetséges az elkövetkezendő 3 évben, akkor kell a Full HD is és nem jó a plazma. 3,5 méterről a Full HD egyébként már nem optimális, a tippek-trükkök között megtalálod az ajánlott nézési távolságokat a képátló és a felbontás függvényében.
Márkát nem szívesen emelnék ki, már csak azért sem, mert a megadott keretbe minden gyártó bele tud férni. Az említetteken kívül a Sharp, Samunng, Grundig, talán még a Philips is.
Igazából az a lényeg, hogy neked tetszen a kép, tehát ha meg tudod nézni egy bemutatóteremben és tetszik, akkor vedd meg. Tévére és DVD-re (meg egyébként HD-re is) a mostani (a gyártók utolsó "eresztései" már hasonlóan jók LCD-nél, de láthatóan gyengébbek, mint bármelyik plazmánál.
A SCART az csak analóg audio-/vidojelet továbbít.

Üdv!
Éppen tv vásárlás (LCD) előtt állok, és érdeklődnék, illetve tanácsot szeretnék kérni 1-2 témában. Jómagam is ezt a modellt (LG32 LH5000) néztem ki, mert ár-érték arányban szerintem kiválló. Olvastam a tesztet is a nagyobb "testvéréről" -gondolom az ott leírtak értelmezhetők ugyanúgy a kissebb készülékre is. Illetve lenne még 1-2 nagyobb (37") -3,5 méterről nézném-, azonban az árat maximáltam 160 000 Ft-ban. Igazából még Sony, illetve Panasonic tv-ket nézegettem (ismerőseim ezeket ajánlották), azonban ha lenne ajánlatod egyéb márkákra, amik beleférnének a keretbe, és hasonlóan megbízható és kellően "okos" azt szívesen venném. Amire felhívták a figyelmemet az az, hogy full HD legyen, és lehetőleg 100 Hz-es. Jól mondták, vagy esetleg van még valami, amire figyelnem kellene? Ja, tv nézésre, és dvd filmek lejátszására lesz használva.
UPC Direct előfizetésem van, ami a UPC szerint már digitális, tehát remélem az adással nem lesz probléma. Ezzel kapcsolatosan is lenne 1 kérdésem, nevezetesen a beltéri egységen csak Scart csatlakozó van. A digitális jelet tudja továbbítani, vagy ahhoz hdmi csati kellene? (bocs, laikus vagyok ezen témában)

köszönettel,
üdv
András

Spiderman !

Köszönöm a válaszokat sokat segítettél!

Zoli

Hát én is azért írtam, hogy a panel elvileg ips, mert gyakorlatilag nem lehet garanciát vállalni erre. ha például panelhiány lenne az lg-nél, ami könnyen előfordulhat bármikor, akkor vesznek valakitől. Az pedig már nem biztos, hogy ips lesz.
A tévéket nem lehet kalibrálni úgy, ahogyan egy monitort, azaz nem lehet hozzájuk profilt készíteni. Ha tökéletes színt akarsz rajta, akkor kell a számítógép. Az NTSC megjelenítés nem gond.
A 100 Hz-es képmegjelenítés hatása valóban látható, a mozgások folyamatossága jobb lesz. A válaszidőben igazából nem számít, hogy mi van odaírva, több múlik az elektronikán. De ma már nem adnak el olyan készüléket, aminek gyenge lenne a válaszideje. A 10 bites panelnek evileg lehetne értelme, mert attól, hogy a bejövő jel nem 10 bites, a belső számítások még lehetnek 10 bitesek, tehát pontosabbak. De ez szerintem nem jár látható előnnyel, főleg egy lcd esetében ahol a fekete amúgy is problémás.
A picture wizard pedig ugyanazokat a beállításokat segít elvégezni. Nem csinálja meg magától, de a tévé tartalmazza a tesztábrákat, ez benne a segítség.

Köszönöm a választ!

Valóban írtatok de a 42 " LG 42 LH 5000-ről és -gondoltam-előfordulhat, hogy a 32"-ba más panelt tesznek emiatt kérdeztem.
Valóban HDMI-n kersztül kapcsolnám a kamerát (Canon HV-30) a TV-re.Az NTSC színrendszerrel ezeknek az LCDk-nek nincsen gondjuk?
Remélném ez (direkt rákötés) nem okoz észrevehető veszteséget a színekben, mivel elég gyenge a PC-m.

Ezt a lcd-t is lehet kalibrálni mint a profi monitorokat?
Egy kalibrálós cégnél azt mondták hogy a TV-ket általában nem lehet kalibrálni ahogy a monitorokat szokták.

Ha jól értettem akkor nem is feltétlenül kell hajtanom IPS-panelokra hiszen akár TN panelesnek is lehet nagyon szép képe.A betekintési szögtől most eletekintek.

Más: Van értelme a 100 HZ-nek? A Panasonocosok azt mondták alapon is 75 HZ-el ketyegnek az ő TV-jük.LÁTOM a külömbséget vagy csak ki tudom mutatni?Cikkeiteket olvastan de valóban LÁTOM A KÜLÖNBSÉGET?

Látom e a különbséget ha a válaszidő 2ms-5-ms-8-ms (G2G)
mi fölé ne menjek? Gondolok itt az emberi szem határaira.

Ugyanezen okból (emberi szem határai) kérdezem a 10 bites panelok értelmét. Erre van aki azt mondta hogy a bejövő jel sem 10 bites nem tudom a kamerám menyi színt bont fel?
Van aki pedig azt mondja ez arra jó pl ha a kontrasztot csökkentem vagy növelem nem vesznek el bizonyos pl sötét részletek.

Később jó lesz vmire a 10 bit?

Picture Wizzardról:Nem ugyanezt az általam manuálisan elvégezhető beállítást(négyzetek) végzi el a TV automatikusan.Ez nem parasztvakítás?

Köszönöm a válaszokat.

Zoli

Szia! Írtunk róla tesztet, azt olvasd el, ha még nem tetted volna, sok minden kiderül belőle a színekkel kapcsolatban. A tévé panelje elvileg S-IPS, de erre soha nem lehet 100% garanciát vállalni. A kamerát közvetlenül akarod a tévére kötni, vagy sem? Mert tökéleteshez közeli színeket csak akkor fogsz kapni, ha PC-ről nézed a videókat és bekalibrálod a tévét. Ami magát a panelt illeti, az IPS esetében a legpontosabbak a színek, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy szemre a legszebbek is, a fekete ugyanis nem annyira jó, mint egy S-PVA (Samsung) vagy ASV (Sharp) esetében. A technológiák között megtalálod a paneltípusok részletes jellemzését is.

Megjelenítési lehetőségek

Válaszd ki a hozzászólások megjelenítési módját, majd kattints a Beállítás gombra.

Legfrissebb cikkünk

Geekregény

100310_preview.jpg

Feliratkozás hírlevélre