Kábeltévé + DVB-T együtt

Sziasztok!
Meg lehet-e azt oldani, hogy a hazai DVB-T adás vételére alkalmas tévémen a DVB-T-n sudárzott adások digitálisan, a többi pedig analóg jelből (kábel tévéről) jöjjön?

Egy sima kis szobaantennával azt természetesen meg tudtam oldani, hogy az analóg és a digitális adásokat egyszerre behangoljam, csak azt nem tudom, hogyan tudok antennát bedugni a tévébe, ha a kábeltévé kábele van benne... Megoldható ez valahogy?

Sziasztok!

Én is ebbe a cipőbe járok.
Tetőantenna+kábeltévé vettem hozzá egy kapcsolót, de
annak a vezérléséhez 5volt szükséges amit minden
vevő tud kivéve az Én tévém :( van manuális kapcsolós is,
de ahoz táp kell plussz oda kell menni átkapcsolni.
Ha valakinek lenne működő megoldása az jó lenne.
Szomorú, hogy ilyen problémákról az üzletben nem
beszélnek amikor megveszi az ember X-százezerért
(persze nem is értenek hozzá)
Üdv mindenkinek TK

Lehet kapni olyan szobaantennákat, amelyeknek van bemenete, elvileg ezzel megoldható, hogy a bemenetre dugod a kábeltévét, és a kimeneten pedig az antenna bekapcsolt állapotában az analóg cucc megy ki, ha kikapcsolod, akkor pedig a kábeltévé.

Én vettem egy lg32lf2510 tévét. A leírás szerint dvb-t tuner van benne, ennek ellenére a kábelen jövő (dvb-c) jeleket fogja, digitálisan működik. (digikábel)
A német lg honlapon azért korrektül írják:
Hybridtuner (DVB-T / DVB-C SD + HD MPEG4 + 2 & Analog Kabel)

Tehát, ha a magyar oldalakon, vagy a használati utasításban dvb-t-t írnak, azért érdemes jobban utána nézni.

Megjelenítési lehetőségek

Válaszd ki a hozzászólások megjelenítési módját, majd kattints a Beállítás gombra.

Legfrissebb cikkünk

Geekregény

100310_preview.jpg

Feliratkozás hírlevélre