- 2009. február 12., 12:31
A W-USB (Wireless USB) névre keresztelt megoldás kifejlesztésekor nem meglepő módon a vezeték nélküli kapcsolat...
Hirdetés

Az elsődleges felhasználási terület a hordozható eszközök világa lesz, az alacsony fogyasztású lapka fényképezőgépekbe és mobiltelefonokba kerülhet majd beépítésre. A Samsung ebben az évben nem vár nagy forgalmat, de néhány éven belül többszázmilliós W-USB piacra számít.

A W-USB egy SoC, azaz System on Chip rendszerű lapka, amely egyetlen chipen tartalmaz egy ARM processzort, egy UWB (Ultra-Wide Band) layert és egy memóriavezérlőt, valamint natív támogatást nyújt memóriakártyákhoz és USB eszközökhöz is. Az adatátvitel 3,1-10,6 GHz-es frekvencián működik, és elméletben 480 Mbites sebességre is képes. A fejlécek, a hibajavítás és egyéb adalékok levonása után ennek negyede, 120 Mbit marad meg – ez 150%-kal több, mint a konkurens megoldások adatátviteli sebessége. A W-USB SoC az adatok biztonságát 128 bites AES titkosítással védi.

A rendszer fogyasztása nagyon alacsony, mindössze 300 mWatt, így valóban ideális a hordozható eszközök számára. A Samsung reményei szerint a chipek első körben fényképezőgépekbe és mobiltelefonokba kerülnek majd, de később vezeték nélküli projektorok, merevlemezek, hangszórók stb. is kifejleszthetők a W-USB segítségével.

A Samsung a tömegtermelést a második negyedévben kezdi meg, a termék ára egyelőre nem ismert.

Címkék