- 2009. március 11., 08:54
Az LG bejelentette, hogy 8. generációs LCD gyára megkezdte a tömegtermelést.
Hirdetés

Az üzem Koreában, Pajuban található. Az LG 2200×2500 mm-es üveglapok felhasználásával elsődlegesen 32, 47 illetve 55 colos (természetesen tévékbe való) LCD panelek gyártására rendezkedett be. A termelés megkezdésekor a havi kapacitás 20 ezer üveglap feldolgozását teszi lehetővé, ezt az LG – feltéve, hogy a piaci igények indokolják – év végére meg szeretné négyszerezni.

A 8. generációs technológia a gyártó elmondása szerint számos új megoldás alkalmazásával a korábbinál jobb hatékonyságot biztosít, így a beruházott tőke leghatékonyabb felhasználását teszi lehetővé – az LG közlése alapján a befektetett tőke mértéke egyébként 2,5 billió won, mai árfolyamon számolva kb. 1,6 milliárd dollár.

Az új gyár segítségével az LG szeretné tovább csökkenteni az árkülönbséget az LCD és CRT technológiával készült tévék között, illetve szeretne megfelelni a növekvő piaci igényeknek is: a válság ellenére a kínai piac robbanásszerű növekedést produkál (köszönhetően a kormány vidéket felzárkóztató programjának), így a CMO például februárban 23%-os növekedésről számolhatott be.