Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Három monitor-tévét dob piacra az ASUS

2009. július 15. - spidermanSzólj hozzá!

Címkék:
07-15
A T1-es széria 22, 24 és 27 colos méretben érkezik.
Három monitor-tévét dob piacra az ASUS

Az ASUS termékpalettáján a monitorok már régóta jelen vannak. A tajvani gyártó azonban a megjelenítők terén ennél többre vágyik, ezért úgy döntött, hogy az új T1-es sorozattal a tévék piacára is belép.

Az újdonságok háromféle méretben, 22, 24 és 27 colos képátlóval készülnek. Valamennyi típus Full HD, azaz 1920×1080 pixeles felbontást kínál, ám méretükből adódóan a készülékek elsősorban monitorok és csak másodsorban tévék – legalábbis arra nem használhatók, hogy a nappaliba tegyük őket, mint a család tévéjét. Második készüléknek, kis szobába azonban kifogástalan mindhárom T1-es. Az ASUS sajtóközleménye arra nem tér ki, hogy a széria tagjai milyen paneltípust használnak, de a 170/160 fokos betekintési szögekből biztosak lehetünk benne, hogy a készülékházba TN panelek kerülnek. A monitorok fényereje 300 cd/m², kontrasztarányuk 20 000:1-hez, válaszidejük pedig 5 ms. A kijelzőkre a D-Sub mellett két HDMI 1.3, komponens, S-Video, két SCART és egy normál IEC (tévéantenna) csatlakozó kerül.

A beépített tuner analóg és DVB-T adók vételére egyaránt alkalmas, hozzájuk kapcsolódóan pedig két 7 wattos speakert is kapunk. A T1-es monitorok elsőként Európában jelennek majd meg, azonban az ASUS egyelőre sem megjelenési időpontot, sem ajánlott árakat nem közölt.