Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Nem lesz 3D-s a Nintendo Wii 2?

2010. július 20. - spidermanSzólj hozzá!

07-20
A Nintendo korábban már többször is jelét adta annak, hogy „érdeklődik” a 3D iránt, ám lehet, hogy ez semmit sem jelentett.

A Nintendo kutatásfejlesztési részlegének vezetője, Shigeru Mayamoto a német Spiegel magazinnak elárulta, hogy a 3D-s megjelenítési képességet valószínűleg nem építik be a Wii következő változatába, a Wii 2-be. A hír azért érdekes, mert a Nintendo korábban már több alkalommal is jelezte, hogy élénken érdeklődik a 3D iránt, sőt, az idei E3-on be is jelentette kézi játékgépének 3D-s változatát, a Nintendo 3DS-t.

A döntés hátterében egyszerűen az áll, hogy a Nintendo szerint messze nincs még elég 3D tévé az otthonokban ahhoz, hogy (pénzügyi szempontok alapján) érdemes legyen egy ilyen eszközt piacra dobni. Ez rögtön megmagyarázza azt is, hogy a Nintento 3DS-ben miért lát potenciált a gyártó; a kézi játékkonzolnak saját kijelzője van. Minden esetre nem ez az első eset, hogy a Nintendo nem úszik együtt az árral, a Wii is úgy ért el nagy sikereket, hogy a konkurensekkel szemben nem támogatja a HD felbontást.