Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

A Computex 2016 blogból ajánljuk

Tegnap szinte csak ASUS bejelentésekről adtunk hírt, de még mindig nem értünk az ASUS újdonságok végére.
A Computex nemcsak az új termékek bejelentése miatt érdekes, hanem a látvány miatt is.
A filmekben látott robot komornyiktól még messze vagyunk, de az ASUS elindult a hozzá vezető úton.
Sosem árt, ha erős a processzor és a GPU, de az ARM szerint a VR miatt a teljesítmény még fontosabb lesz.
Egyre több és több piacon próbálja ki magát az ASUS: a VivoBaby például egy sokat tudó babaőr és légzésfigyelő.
Jól időzített az NVIDIA a Pascal bemutatásával, hiszen a Computexre szinte mindenki kijött saját egyedi kártyáival.

IFA 2010: vékony, nagy és THX-es 3D tévék az LG-től

08-30
A csütörtökön kezdődő IFA 2010 szórakoztatóelektronikai kiállításon az LG (is) számos érdekességet mutat majd be.

Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításának, az IFA-nak, amelyen a gyártók főleg a piacérett termékeiket mutatják be, 2010-ben is Németország fővárosa, Berlin ad otthont. A gyártók általában minden erejükkel azon vannak, hogy ne derüljön ki semmi a bemutatandó nagyobb újdonságokról, de persze „véletlenül” mindig kiszivárog ez-az. Az LG talán azért, hogy a találgatásokat megelőzze, hivatalos sajtóközleményt adott ki, amelyben leleplezte legfontosabb 3D újdonságait. Eszerint a koreai gyártó idén is elsősorban a tévékre helyezi a hangsúlyt, amelyek között lesz vékony, nagy és 3D-s THX-es is.

LG PX9

Szó szerint a legnagyobb újdonság a 70 colos (180 cm-es) plazmatévé lesz, amely a kiállításon egyelőre csak prototípus formájában mutatkozik be, arról később dönt majd az LG, hogy lesz-e belőle piaci termék. Természetesen nemcsak ez lesz az egyetlen újdonság plazma fronton, élőben is bemutatkozik a PX9-es sorozat is, amelynek 50 és 60 colos tagjának érkezéséről már hírt adtunk. A széria érdekessége az, hogy ez az első a 3D-sek közül, amelynek tagjai megkapták a THX tanúsítványt – azaz esetükben garantálható, hogy otthon is azt a látványvilágot kapjuk meg, mint amit a rendező megálmodott. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a THX-es profil valóban tud a tévék képminőségéhez pluszt adni, a THX a gyakorlatban egy jól beállított színprofilt, valamint a felesleges képjavítók deaktiválását jelenti.

Az LCD-k között a nálunk már tesztelt LX9500-as széria mutatkozik be – de ez csak európai bemutatkozás lesz, hiszen a tévét az év elején a Las Vegas-i CES-en jelentette be a korai gyártó, amint arról helyszíni tudósításunkban mi is beszámoltunk. Emellett bemutatkozik a LEX8-as széria is, ami nemcsak dizájnban mutat újat, de külsőre is minden bizonnyal meggyőző lesz, hiszen a LEX8-as tévék vastagsága mindössze 8,8 mm, míg a káva vastagsága csupán 12,5 mm. A tévé ráadásul hátsó LED-es, így local dimminget is tud – az LG szerint a gyártó termékei közül a legkifinomultabb módon. Érdemes megemlíteni még LEX9-es szériát, amelynek legnagyobb tagja 72 colos, azaz 183 cm-es lesz.

A 3D termékpalettát házi-mozi rendszerek, Blu-ray lejátszók és projektorok teszik teljessé.