- 2010. szeptember 2., 12:37
Az Apple megújította a teljes CE palettát, itt az új Shuffle, Nano, Touch valamint az iTV, és átalakult az iTunes...
Hirdetés

Az Apple tegnap tartott sajtótájékoztatóján bejelentette új szórakoztatóelektronikai termékeinek új verzióit, a Shuffle, a Nano, a Touch mellett az iTV is új külsőt (és belsőt is) kapott, valamint megújult az iTunes.

Az Apple bejelentette az MP3 lejátszók mellett bejelentette a főként csak hibajavításokat tartalmazó iOS 4.1-et, illetve demózta a 4.2-es verziót is. Az iOS sikerét jól demostrálja, hogy az első iPhone megjelenése óta 120 millió „iOS” eszközt adtak el.

A lejátszókra tartalmat szolgáltató iTunes is változásokon ment keresztül. Megújult a logó, valamint debütált a Ping nevű közösségi szolgáltatás, amely funkcióiban a leginkább egy Facebook-Twitter elegyhez hasonlít, és elsődleges célja az, hogy a felhasználók megnézhessék egymás kedvenceit valamint zenehallgatási szokásait. (Az Apple-nek meg ez nyilván idővel több bevételt is generál majd.)

Összement az Apple TV is, amely mostantól HD filmeket is lejátszik, szigorúan csak 720p-ben, merthogy az iTunes csak ilyen formátumban tartalmaz egyelőre nagyfelbontású tartalmat. A legtöbb felhasználó számára egyébként ez is nagy minőségi ugrást jelent, a gyakorlati tapasztalat alapján a 720p-s és 1080p-s tartalmak között amúgy is kevesen ismerik fel a különbséget. A filmekért 5, a sorozatrészekért pedig 1 dollárt kell fizetni mostantól, ha azokat HD-ben szeretnénk megnézni., azonban a jövőben nem megvenni lehet a tartalmakat, hanem csak kikölcsönözni.

Fotó: Engadget