Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

A Computex 2016 blogból ajánljuk

Tegnap szinte csak ASUS bejelentésekről adtunk hírt, de még mindig nem értünk az ASUS újdonságok végére.
A Computex nemcsak az új termékek bejelentése miatt érdekes, hanem a látvány miatt is.
A filmekben látott robot komornyiktól még messze vagyunk, de az ASUS elindult a hozzá vezető úton.
Sosem árt, ha erős a processzor és a GPU, de az ARM szerint a VR miatt a teljesítmény még fontosabb lesz.
Egyre több és több piacon próbálja ki magát az ASUS: a VivoBaby például egy sokat tudó babaőr és légzésfigyelő.
Jól időzített az NVIDIA a Pascal bemutatásával, hiszen a Computexre szinte mindenki kijött saját egyedi kártyáival.

Harminc Samsung tévé Andy Warhol aláírásával

09-03
A Samsung csak Magyarországon hozta forgalomba azt a 30 darabos LED9000-es tévésorozatot, amelynek talpazatát a Pop-Art egyik legismertebb alakjaként számon tartott Andy Warhol aláírása díszíti.
Harminc Samsung tévé Andy Warhol aláírásával
Harminc Samsung tévé Andy Warhol aláírásával
Harminc Samsung tévé Andy Warhol aláírásával

A Samsung Electronics Magyar Rt. különleges módját választotta a mindössze 8 mm vastag 9000-es sorozatú Full HD 3D LCD-k Magyarországi bevezetésének. A Samsung termékpalettájának csúcsát jelentő tévéből az első 30 megvásárolható példány számozott (1-től 30-ig), és valamennyi talpazatát Andy Warhol gravírozott aláírása díszíti. A sorszámozott készülékek további különlegessége az aláíráson kívül az is, hogy csak és kizárólag Magyaroszágon kerülnek forgalomba. A Samsung a tévéket a Szépművészeti múzeumban mutatta be, ahol 2010. augusztus 27. - szeptember 1. között lehetett megtekinteni őket, az Andy Warhol 3D-ben kiállítás keretében.

A C9000-res sorozat a Samsung és a világ eddigi legvékonyabb LCD-tévéje, amelynek vastagsága csupán 7,98 mm. A tévé annyira vékony, hogy az elektronika már nem is fért be a panel mögé, így a képfeldolgozó lapka valamint a bemenetek a tévé (egyébként nehéz és vaskos) talpába kerültek. A C9000-res széria, amely 55 colos méretben elérhető, természetesen 3D-s videók megjelenítésére is képes, valamint – csakúgy, mint a korábban nálunk járt C7000-res tévé – a kétdimenziós anyagokat is át tudja alakítani térbelivé.

A készülék további érdekessége a távirányító, amely egy 3 colos, érintésérzékeny kijelzőt is tartalmaz – ezen akkor is nyomon követhetjük a tévé műsorát, ha kimegyünk a szobából, illetve további hasznos funkció, hogy a kijelzőn QWERTY billentyűzet jelenik meg, ha például a YouTube videók között szeretnénk keresgélni. A tévé extrái közül érdemes még megemlíteni a PVR felvételi funkciót (ami csak USB-s HDD csatlakoztatása után érhető el), a DLNA-t (AllShare), a DTS hangsávok kezelésére is alkalmas médialejátszót valamint az Internet@TV-t is.

A Samsung 55 colos C9000-res 3D tévéje mától megvásárolható a boltokban, ára (az aláírással ellátott példányoké is) 1,7 millió forint.