- 2010. október 21., 11:06
A Reuters értesülései szerint a koreai gyártó egy közös platformon dolgozik, a részletek egyelőre nem ismertek.
Hirdetés

A Samsung kijelző üzletágért felelős vezetője, Kyungsik Kevin Lee egy Rauters interjúban azt nyilatkozta, hogy a cég terveiben szerepel egy olyan platform kifejlesztése, amelyet tévékben és mobil eszközökben egyaránt tudnak használni. Habár részletek egyelőre nem ismertek, a lépést logikusnak nevezhetjük, miután az IFA-n minden gyártó bejelentette, hogy a 3D mellett az okostévékben látja a jövőt.

Az okostévé kifejezés persze sok mindent jelenthet, a mobiltelefonokból kiindulva azonban egyértelműnek tűnik, hogy a felhasználók azt a modellt kedvelik a legjobban, amikor sok alkalmazás közül saját maguk választhatják ki, hogy mire van szükségük és mire nincs. A mobiltelefonok és az iPad esetén már hosszú ideje működik ilyen rendszer, gondoljunk csak az App Store-ra, a Windows Marketplace-re vagy az Android Marketre – vagy akár a Samsung Appsra, de a tévéknél még nem.

Az okostévék koncepciójával próbálkozik persze más is, a Sony alig több, mint egy hete jelentette be a Google TV-t, ami már egy komplett (Atom processzor alapú) számítógépet tartalmaz. Az még a jövő kérdése, hogy megéri-e új közös platformot létrehozni, főleg úgy, hogy a Samsung a Galaxy termékvonal miatt nem fogja tudni egyértelműen az Android Market elé helyezni saját piacterét, aminek neve valószínűleg továbbra is Samsung Apps marad. Az exkluzivitást persze csak zárt környezetben lehet biztosítani, de könnyen lehet, hogy a zártság a kínálat sokszínűségének rovására is megy. A közös platform ötlete éppen azért merülhetett fel a Samsungban, mert a cég vezetői abban reménykednek, hogy így több alkalmazásfejlesztőt sikerül majd vonzani – meg persze az Apple példáját látva azért az is egyértelmű, hogy ily módon könnyebb az alkalmazásokból profitra is szert tenni.

A Samsung előrejelzései alapján egyébként idén 5, jövőre pedig 10 illió okostévé eladását tervezi.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. december 2., 12:00