- 2011. február 22., 17:12
A Samsung idén Budapesten, a Műcsarnokban mutatta be a 2011-es, európai termékpaletta készülékeit.
Hirdetés

A rendezvény mottója a „Smarter Life” volt, utalva arra, hogy a szórakoztatóelektronikai eszközök egyre fontosabb szerepet kapnak a hétköznapok során; az okostelefonok és táblagépek után a televíziók is egyre több, nem feltétlenül csak a tévézéshez kapcsolódó dolgot tudnak. A Samsung európai stratégiájának célja 2011-ben alapvetően a meglévő piaci pozíció erősítése lesz, valamint az, hogy a Samsung Európában is prémium márkává váljon, valamennyi forgalmazott termékének a vonatkozásában. A Smarter Life koncepció három alappillére a Smart Design, a Smart Experiences és a Smart Connections lesz (intelligens dizájn, intelligens élmény és intelligens kapcsolatok).

D8000-res sorozat

A tévé termékpaletta számtalan típussal bővül, a koreai gyártó saját számítása szerint összesen több mint 80 különböző termék jelenik majd meg az év folyamán. Közöttük lesz a D8000-res és D7000-res LED-es LCD-tévé széria valamennyi tagja, amelyek érdekessége, hogy a káva – még a legnagyobb képátlójú típus esetén is – mindössze 0,2 col, azaz 5,08 mm, illetve megjelennek az 51 és 64 colos, D8000-res Plasma+1 sorozatba tartozó, szintén vékonykávás plazmatévék is. Minden D5500-as illetve nagyobb típusszámmal jelölt LED-es LCD illetve minden D6900-as és nagyobb típusszámmal jelölt plazmatévé okostévé szolgáltatásokat is kínál majd, amelynek központi eleme a Smart Hub lesz; ennek segítségével (régiótól függően) filmeket tölthetünk le, alkalmazásokat futtathatunk, játszhatunk, stb.

BD-7500

A Samsung bemutatta Európában a BD-7500-as Blu-ray lejátszót is, amely a januári, Las Vegas-i CES-en (a tévékkel együtt) szintén bemutatkozott már, ennek érdekessége a vékony kialakítás és a szálhúzott alumínium készülékház, ami tökéletesen passzol a gyártó idei, felsőkategóriás tévéihez.

Korább Samsung cikkeink a CES 2011-ről:
Samsung bejelentések - CES 2011
Gyönyörűek a Samsung új tévéi
A Samsung visszavág az LG-nek
Kipróbáltuk: Samsung SH100
Samsung Sliding PC

Az okostelefonok és táblagépek között igazi meglepetés nem volt, lévén, hogy ezeket a Samsung a múlt héten Barcelonában, a Mobile World Congressen leplezte le. A Galaxy Tab 10.1-ről, a Galaxy S2-ről és a gyártó többi okostelefonjáról korábbi cikkeinkben számoltunk be.

Galaxy S II

Galaxy Tab 10.1

Galaxy Ace

Korább Samsung cikkeink az MWC 2011-ről:
Samsung Galaxy S II és Tab 10.1
Kipróbáltuk: Samsung Galaxy Ace, Gio, Fit és Mini
Samsung Galaxy S WiFi 5.0

A Samsung új videokamerái és fényképezőgépei szintén bemutatkoztak a CES-en, így közülük csak a jobb és bal kezesek számára egyaránt kényelmesen használható Q10-et említjük most meg, valamint azt az öt, az NX sorozathoz tartozó objektívet, amelyet a Samsung nemcsak az európai közönség számára leplezett le Budapesten (további információk az NX objektívekről a Pixinfo.com-on).

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg a Series 9-es notebook termékcsaládról sem, amelynek tagjai a világ első dúralumínium házú notebookjai. A könnyű, de igen erős anyagot a modern repülőgépek gyártásakor is használják, mert kisebb tömeg mellett nyújtja az alumínium szilárdságát.

Samsung Series 9 notebook

A Series 9-es notik másik érdekessége a kijelző, ami minden modellnél 400 cd/m²-es fényerőt, 1400:1-es kontrasztot nyújt és 16 millió szín visszaadására képes; notebookok között ez kiváló! A Series 9 termékcsalád Core i5/i7 processzorral és SSD-vel érkezik, bootolási ideje pedig kevesebb, mint 12 másodperc.

Ez is érdekelhet
2023. december 6., 18:00
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00