Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Egész falat betöltő 3D kép az LG Cinema 3D projektorával

2011. november 17. - spidermanSzólj hozzá!

11-17
Akár 200 colos képátló is elérhető az LG új 3D projektorával, amely 2D-3D átalakításra is képes.

A CF3DAA projektor legnagyobb érdekessége talán mégsem ez, hanem a 3D vetítési technológia, amely ugyanaz a Cinema 3D, mint amit a koreai gyártó a 3D LCD-tévéknél is alkalmaz. Az FPR technológia és a projektorhoz mellékelt passzív (polarizációs) szemüveg segítségével a páratlan sorokat csak a bal, a páros sorokat pedig csak a jobb szem látja 3D módban. Polarizációs elven működő 3D vetítők persze eddig is voltak, de azok gyakorlatilag két projektort tartalmaztak, míg az LG egyetlen objektívet használ a 3D kép előállításához.

A kivetítő 1250 ANSI lumenes fényerővel rendelkezik, amelynek köszönhetően akár 200 colos (kb. 5 méter képátlójú) képet is tud vetíteni – részben azért is, mert a Cinema 3D technológiának köszönhetően a fényerő 3D módban sem csökken annyira drasztikusan, mint a frame-by-frame elven működő (aktív szemüveges) projektorok esetében. Az LG közleménye szerint a projektor felbontása Full HD, azonban ez csak 2D módban érvényes, hiszen 3D-ben, éppen úgy mint a tévék esetében, a sorok száma az FPR szűrő alkalmazása miatt szemenként feleződik. A kivetíő a szokásosnál okosabb elektronikát kapott, amely 2D-3D átalakításra is képes.

Az LG CF3DAA Cinema 3D projektor Korában már kapható (CF3DAT néven), Amerikába és Európába azonban csak 2012 első felében érkezhet majd meg. Ára egyelőre nem ismert.