Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Gigantikus, 13,3 colos Toshiba tablet jön

2012. március 22. - SmithSzólj hozzá!

03-22
Németországban bukkant fel a Toshiba AT330-as táblagépe, amely 13,3 colos kijelzőt és TV tunert is kapott.

A Toshiba Németországban, Bonn városában leplezte le új táblagépét. Az AT330-as kódnévre hallgató készülék a szó szoros értelmében véve óriási, hiszen 13,3 colos képernyőt kapott. A pontos specifikációja még nem ismert, eddig annyit tudni a gépről, hogy várhatóan Tegra 3 kerül bele. Az egyik legnépszerűbb androidos benchmark program, az AnTuTu alatt pedig állítólag 10 ezer pont körül teljesít a masina.

Az operációsrendszer nem meglepő módon az Android 4.0, a kikerült videó alapján azonban van még mit optimalizálnia a működésen a gyártónak. A videó alapján tudjuk, hogy a hátlapon 5, az előlapon 1,3 Mpixeles kamera van, az viszont nem derült ki, hogy mekkora a beépített háttértár – de bármekkora is, viszonylag olcsón bővíthetünk akár plusz 32 Gbájttal is, a teljes méretű SD slotnak köszönhetően. A készülék oldalán a HDMI kimenet mellett egy SIM-kártya foglalat is megtalálható, így teljesen biztos, hogy lesz a tabletből 3G-s verzió is.

Sokaknak, többek között nekünk is óriásinak tűnik a Toshiba AT330, persze biztos van olyan célközönség, amelynek erre van igénye. Érdekesség, hogy a Toshiba a videón látható egy kihúzható antenna is, ami azért került rá a tabletre, mert van benne tévétuner is. Már csak az a kérdés, mennyi pénzért vesztegeti majd a nagyra nőtt tabletjét a gyártó – na meg persze, hogy lesz-e, aki kiad érte annyit.