Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Készül az XboX Lite?

2012. március 28. - spidermanSzólj hozzá!

03-28
A következő generációs Xbox megjelenése előtt a Microsoft egy eddig ismeretlen, Xbox Lite nevű konzolt is kiadhat.

A BGR belső forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Microsoft dolgozik a játékkonzol ARM processzort használó változatán, amely rendkívül olcsón, akár 100 dolláros áron (kb. 22 ezer forint), juthat el a felhasználókhoz. A bennfentes szerint a konzol 2013-ban érkezhet, ami egybevág a Microsoft képviselőjének korábbi állításával, miszerint 2012 csak az Xbox 360-ról fog szólni, egyszersmind cáfolja azokat az értesüléseket, amelyek a következő „nagy” verzió, a Durango kódnéven fejlesztett utód érkezését jövőre várják.

Az egyelőre kérdéses, hogy a Microsoft mit akar egy ARM processzoros változattal – bár a mobil chipek rendkívül gyorsan fejlődnek, arra azért nem vennénk mérget, hogy 2013-ban olyan lapkák kerülnek majd forgalomba, amelyek 1920×1080 pixeles felbontás mellett is kiváló képminőséget nyújtanak. A redmondi vállalat célja inkább az lehet, hogy az Apple TV-nek állítson konkurenciát – a Microsoftnak végre lenne egy tévére köthető olcsó kütyüje, amivel a Zune-hoz lehet kapcsolódni, és amelyik képes alkalmazások futtatására is. A forrás szerint megoldott lesz a Kinect kezelése, amit a nem túl teljesítményigényes játékoknál lehet majd kihasználni.

A forrás az Xbox 360-at leváltó utód megjelenését 2015-re teszi, ha ez igaz, akkor a Xbox 360-nak éppen tíz éves születésnapján kell majd nyugdíjba mennie.