Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

A Computex 2016 blogból ajánljuk

Tegnap szinte csak ASUS bejelentésekről adtunk hírt, de még mindig nem értünk az ASUS újdonságok végére.
A Computex nemcsak az új termékek bejelentése miatt érdekes, hanem a látvány miatt is.
A filmekben látott robot komornyiktól még messze vagyunk, de az ASUS elindult a hozzá vezető úton.
Sosem árt, ha erős a processzor és a GPU, de az ARM szerint a VR miatt a teljesítmény még fontosabb lesz.
Egyre több és több piacon próbálja ki magát az ASUS: a VivoBaby például egy sokat tudó babaőr és légzésfigyelő.
Jól időzített az NVIDIA a Pascal bemutatásával, hiszen a Computexre szinte mindenki kijött saját egyedi kártyáival.

Végre itt a hajlékony e-papír

03-30
Az LG viszi elsőként tömeggyártásba a hajlékony elektromos papírt, Kínában heteken belül jöhetnek az első termékek.

Évek óta hallani arról, hogy a gyártók kísérleteznek a hajlítható elektromos papírral, ám főleg azért, mert az elektronika esetében nem sikerült megnyugtatóan elérni a kívánt rugalmasságot, mind a mai napig nem született piacérett termék. Pedig az olyan nagy nevek mellett, mint a Sony, az LG vagy éppen a Samsung, az AU Optronics illetve a Bridgestone is próbálkozott. Az LG egyébként már nagyon régen, a 2008-as CES-en mutogatta a hajlékony e-papír prototípusát, igaz, akkor még csak a színfalak mögött, néhány kiválasztott újságíró láthatta a termékeket.

Most jutott el a technológia odáig, hogy végre tömeggyártásba kerülhet a hajlékony e-papír. Az LG a fekete-fehér megjelenítést támogató készülékekhez hasonlóan E Ink alapú technológia használ, a fontos különbség a meglévő modellekhez képest az, hogy a hordozóréteg nem üveg, hanem műanyag. Ez teszi lehetővé, hogy a felületet akár 40 fokban meghajlítva is működőképes maradjon.

A 6 colos panel 1024×768 pixel felbontású, és az LG nem saját termékbe építi majd be, hanem OEM partnerek részére szállítja. Főleg ez az oka annak, hogy nem lehet tudni, pontosan mikor és milyen jelennek meg az első hajlékony e-bookok – azonban, mivel az LG a szállítást már megkezdte, minden esély megvan arra, hogy ez néhány héten belül megtörténjen illetve kiderüljön. Az LG egyelőre keveset gyárt a hajlékony modulból, így a termékek felbukkanására első körben csak Kínában számíthatunk – azonban nem sokkal később természetesen az európai premier is várható.