- 2012. április 17., 12:12
A 330-as sorozat 60 Gbájtos tagja nagyon jó vételnek tűnik, az Intel akár le is tarolhatja vele a piacot.
Hirdetés

Igaznak bizonyultak a híresztelések, és az Intel valóban nagyon jó áron hozta ki a 330 Series SSD termékcsaládot, most már hivatalosan. A 60, 120 és 180 Gbájtos méretben kapható meghajtók ajánlott végfelhasználói ára 89, 149 és 234 dollár lett, amivel a sorozat tagjai kategóriájukban a legjobb ár/érték aránnyal bírnak.

A meghajtók a 320-as SSD-ket váltják, immáron 6 Gbit/s-os SATA interfésszel, 500 MB/s-os olvasási és 450 MB/s-os írási sebességgel, valamint 25 nm-es gyártási technológiával készült MLC NAND chipekkel. Az egy másodperc alatt elvégezhető IO műveletek száma olvasásnál 33 ezer, írásnál 22,5 ezer – ezek ugyan nem a legjobb értékek, azonban normál felhasználási körülmények között az Intel SSD-je még így is bőven megállja a helyét. A 330-as széria Amerikában már kapható, a hazai megjelenés időpontjáról illetve a hazai árakról egyelőre nincsen információnk – de amennyiben a szokásos, 1 dollár = 1 euró árfolyam érvényesül, a meghajtók ára még akkor is nagyon kedvező lesz.

A képet egyedül az árnyékolja be valamelyest, hogy az Intel korábban több olcsó SSD firmware-ét elbénázta, ami jobb esetben csak azt eredményezte, hogy az SSD-kről nem lehetett bootolni, rosszabb esetben azonban az adatok is törlődhettek – reméljük, hogy a gyártó most már tényleg tanult a hibákból, és ez a baki nem fordul elő még egyszer.

Címkék