- 2012. augusztus 9., 19:30
Az előzetes terveknek megfelelően hamarosan forgalomba kerülhet a Lenovo ThinkPad T430u ultrabook.
Hirdetés

A kínai gyártó januárban, a CES-en mutatta be notebookját ultrabookját (mi is beszámoltunk róla), és már akkor tudni lehetett, hogy a gép a harmadik negyedévben kerülhet kereskedelmi forgalomba. Úgy tűnik, hogy a Lenovo nem a levegőbe beszélt, augusztus végén ugyanis tényleg megkezdődik a gép forgalmazása Amerikában – de remélhetőleg az európai premierre sem kell már sokat várni.

A ThinkPad T430u-t gyártója 14 colos, 1366×768 pixeles kijelzővel és Ivy Bridge processzorral szereli, a gépházban pedig dedikált NVIDIA GeForce GT620M is helyet kaphat. A memória mérete legfeljebb 8 Gbájt lehet, merevlemez helyett pedig 128 Gbájtos SSD-t is kérhetünk a gépbe.

Az induló ár az előzetesen (még januárban) kalkulált 850 dollárnál valamivel kedvezőbb lesz, az alapváltozat 780 dollárba fog kerülni – a Lenovo honlapján viszont egyelőre még nem lehet megtalálni, hogy ezért a pénzért pontosan milyen hardvert kapunk. Az viszont kiderült, hogy a gép tömege 1,83 kg-ról indul, az üzemidőre pedig 6 órát ír a gyártó.

Címkék