- 2012. augusztus 16., 15:38
Az iPhone-ra sosem jött ki, Androidra pedig tegnap óta nem elérhető az Adobe Flash.
Hirdetés

Az Adobe június végén jelentette be, hogy augusztus 15-étől nem lesz elérhető a Flash Android alatt sem, így a jövőben megjelenő mobil eszközök közül csak a Windows RT-f futtató kütyük lesznek képesek az ilyen tartalmak megjelenítésére. A Microsoft operációs rendszere sem fogja azonban minden weboldalon megnyitni a menüket/videókat, csak akkor működik majd a böngészőbe épített modul, ha a felhasználó olyan weboldalt nyit meg, amely szerepel a Microsoft biztonságos oldalakat tartalmazó listáján.

Az Adobe bejelentése nem volt váratlan, a cég ugyanis tavaly novemberben leállította az androidos Flash fejlesztését, azóta már csak hibajavítások készültek, és csak idő kérdése volt, hogy mikor kerül ki a Google Play kínálatából is az alkalmazás; ez történt meg a tegnapi napon. Az Android legújabb változata, a 4.1-es verziószámra hallgató Jelly Bean egyébként már a kezdetektől fogva Flash nélkül készült, bár utólag fel lehetett rá telepíteni a Flash Playert.

A döntés ellenére az Adobe programjával még több új mobilon is találkozhatunk, a gyártók ugyanis dönthetnek úgy, hogy előre telepítik ezt az alkalmazást (plusz nyilván azokon a telefonokon is rajta van a program, amelyeket már legyártottak) – ebben az esetben ráadásul egy darabig még a biztonsági frissítéseket is megkapjuk. A 4.0 vagy az előtti Androidra a Flash természetesen SD-kártyáról is feltelepíthető, így akinek nagyon hiányzik, az orvosolhatja a problémát – cserébe azonban biztonsági kockázatot kell vállalni, mert a biztonsági frissítéseket már nem telepíthetjük. A Flash apk letölthető az Adobe archívumából; aki ragaszkodik a Flash-hez, annak érdemes onnen leszedni a fájlt.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05