- 2013. április 22., 16:30
Az ASUS bejelentette a 1015E jelzésű laptopját, amely kijelzőjének méretével egyértelműen a netbookokat idézi.
Hirdetés

Amint arról korábban beszámoltunk, január elején az ASUS és az Acer is bejelentette, hogy nem készít több netbookot, így a kategória megszűnt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a jövőben nem találhat magának hordozható számítógépet az, akinek csak egy kicsi, de teljes értékű számítógépként működő masinára lenne szüksége; az ASUS például máris bejelentett egy olyan gépet, amely jó alternatívát jelenthet.

A 1015E jelzésű notebook 10,1 colos, 1366×768 pixeles kijelzőt, kétmagos Intel Celeron processzort, 2 vagy 4 GB memóriát, integrált grafikus vezérlőt és 320 vagy 500 GB-os merevlemezt kap, valamint kerül bele webkamera, kártyaolvasó, WiFi, Bluetooth és USB 3.0 csatlakozó is. Tömege hatcellás akkumulátorral is mindössze 1,25 kg lesz, 262×178×23,6-36,4 mm-es méret mellett. A specifikációból kitűnik, hogy a klaviatúra gombjai, ha csak egy kevéssel is, de kisebbek lesznek a normál méretnél, ami a hosszabb szövegek beírását kissé kényelmetlenné teheti.

A gépet az ASUS Windows 8 vagy Linux operációs rendszerrel szállítja, induló ára pedig 300 euró körül várható – vagyis egyértelmű, hogy a netbookokkal ellentétben ezt a gépet az ASUS nem a legolcsóbb alternatívának szánja, hanem olyan felhasználóknak, akiknek a minél kisebb méret és tömeg az egyik legfontosabb szempont.

Címkék