- 2014. február 20., 16:40
A telefon 4,7 colos kijelzővel érkezett és a klasszikus séma alapján gyengébb hardvert kap, mint a csúcsmodell.
Hirdetés

Az LG tegnap hivatalosan is bejelentette legújabb felső-középkategóriás telefonját, az LG G2 minit, amelyről neve alapján azt gondolhatnánk, hogy a csúcsmodell G2 kicsinyített mása, valójában azonban egy nagyméretű kijelzővel szerelt, ugyanakkor nem bivalyerős mobillal van dolgunk.

Kár, mert azt reméltük, hogy miután a Sony az Xperia Z1 Compacttal újraértelmezte a „mini” termékvonalat, a rivális gyártók is belátják végre, hogy az erős hardverrel szerelt, de nem túlságosan nagy telefonoknak is lenne keresnivalója a piacon. A G2 mini viszont nem ilyen séma alapján készült, hanem a Samsung klasszikus receptjét alapul véve – legalábbis részben, mert a mobilra a kategóriában szokatlanul nagy, 4,7 colos kijelző került, ami a „mini” verziók között jelenleg a legnagyobb. A panel IPS LCD, felbontása viszont csak qHD, ami szintén csalódás, HD részletességnek jobban örültünk volna. A rendszerchip egy Snapdragon 400-as vagy Tegra 4i SoC lesz, egyelőre ismeretlen működési frekvenciával. Az LG 1 GB RAM-ot és 8 GB-os belső memóriát szerel a telefonba, utóbbi természetesen bővíthető. Az LG G2 minibe 8 MP-es hátsó kamera kerül, és készül majd belőle LTE-s és LTE nélküli változat is. A mobilra az Android 4.4 valamint az LG saját fejlesztésű kezelőfelületet, az Optimus UI kerül.

A telefon dizájnját a mérnökök nem túl meglepő módon az LG G2-től kölcsönözték, így a mobil megtartja a hátulra „varrt” bekapcsoló gombot is. A tervek szerint az LG a telefont már márciusban piacra dobná Európában, azt viszont még nem tudni, hogy mennyit kell majd érte fizetni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00