- 2014. március 3., 15:32
Miután a Microsoft megvásárolta a Nokia készülékgyártó részlegét, úgy tűnt, hogy a Nokia név eltűnhet a mobilokról.
Hirdetés

Erre leginkább abból lehetett következtetni, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a Microsoft csak a Lumia névhasználati jogát vásárolta meg, a megállapodás arra egyáltalán nem tért ki, hogy a Nokia márkanevet használhatja-e, és ha igen, akkor milyen feltételek mellett. A találgatásoknak most viszont vége, mert a Microsoft szóvivője azt nyilatkozta, hogy a vállalat a tranzakció lezárását követően is valószínűleg ragaszkodni fog a Nokia valamint a Lumia márkanevekhez.

Hivatalos bejelentésről egyelőre azonban még nem beszélhetünk, így a dolog csak akkor lesz teljesen biztos, amikor lezárult a felvásárlás, és piacra kerül az első microsoftos Nokia Lumia. Nyilván sok dolog szól amellett, hogy a készülékek továbbra is Nokia Lumia néven kerüljenek forgalomba, ugyanakkor a frissítés sem biztos, hogy kárára válna a Windows Phone OS-t használó okostelefonoknak, mert sokak szemében a Nokia és a Lumia együtt ma már a sikertelenséggel párosul.

A Nokia-Microsoft felvásárlást tavaly novemberben jelentették be, és a tervek szerint a tranzakciót még az év első negyedében le fogják zárni a felek.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 30., 14:04
2021. január 29., 09:05