- 2014. március 26., 14:21
Egyelőre marad saját platformjánál a Sony, már ami az okosórák tervezését és gyártását illeti.
Hirdetés

A Google által bejelentett Android Wear platform iránt több gyártó is lelkesedik, a listáról azonban épp az egyik tapasztalt szereplőnek számító Sony hiányzik. Úgy tűnik, hogy ez nem véletlen, a Sony Mobile USA vezetője, Ravi Nookala ugyanis most egy interjúban ki is jelentette, hogy egyelőre maradnának a saját platformnál, amelybe elég sok energiát és időt fektettek már bele.

Persze, mint a mobil eszközöknél általában, egy platform sikerét nem a bele fektetett energia és idő határozza meg elsősorban (lásd a Microsoft és a WP esetét), hanem a felhasználók és a fejlesztők lelkesedése. Ezen a téren a Sony most még jól áll, hiszen a SmartWatch 2-höz elég sok app létezik, az Android Wear számára azonban idővel (vagy nem is annyira idővel) komoly előnyt jelenthet a már meglévő androidos ökoszisztéma.

Érzi ezt egyébként a Sony is, hiszen a vállalat az interjút követően megerősítette, hogy a Google-lel a jövőben is folytatja az együttműködést, és egyben nyitva is hagyta az ajtót a későbbi, esetleg Android Wearre épülő eszközök előtt is.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00