- 2014. április 18., 12:25
Legalábbis ezt a következtetést vonhatjuk le abból, hogy az alig fogyó iPhone 5C ára itthon ennyire csökkent le.
Hirdetés

Amit arról korábban már többször írtunk, az iPhone 5C nem nevezhető éppen sikeresnek, a cupertinoi vállalat valószínűleg több millió eladatlan példányon ül még mindig. A készülék tavaly az iPhone 5S-sel együtt jelent meg, mint annak olcsóbb, ámde műanyag tokba bújtatott változata, de a telefon egyébként, hardveresen, egy újracsomagolt iPhone 5-nek felel meg. Az Apple eredeti elképzelése az volt, hogy a korábbi gyakorlattal szemben az előző modellt, az iPhone 5-öt teljesen kivezeti a piacról, és relatív olcsó alternatívát kínál azok számára, akik az aktuális csúcsmodellt nem engedhetik meg maguknak, de mégis szeretnénk almás logóval díszített okostelefont használni.

Ez nem jött be, a telefont nem viszi a nép; iIlyenkor triviális megoldás csökkenteni a termék árát, csakhogy az Apple nem engedheti meg magának, hogy presztízsveszteséget szenvedjen el, ezért az árcsökkentéssel egy időben a belső memória méretét is lejjebb vitte a vállalat, 8 GB-ra. Ezt a verziót egy hónapja jelentette be az Apple, és a készülék a hét közepétől idehaza is megrendelhetővé vált – ára viszont a korábban becsült 150 ezer helyett 168 ezer forint lett, vagyis alig 20 ezer forinttal kerül csak kevesebbe, mint az iPhone 5C 16 GB-os verziója. Persze ha azt nézzük, hogy csak a memória mérete csökkent, akkor az áresés még így is jelentős, azonban valószínűleg nem lesz elég ahhoz, hogy aki eddig nem vett magának iPhone 5C-t, az most már elgondolkodjon rajta. Főleg, hogy az Apple készülékén nincsen microSD bővítési lehetőség, tehát a 8 GB-ot (ami a gyakorlatban ráadásul még ennél is kevesebb, kb. 5,7 GB) csak és kizárólag felhő alapú tárhelyek segítségével lehet túllépni.

Az iPhone 5C elhibázott árazási politikáját jól mutatja egyébként, hogy a 32 GB-os verzió ugyanannyiba kerül, mint az aktuális csúcsmodell 16 GB-os változata – így nem csoda, hogy a butább modell iránt az érdeklődés – finoman szólva is – nagyon lanyha.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00