- 2014. május 13., 08:47
Android operációs rendszerre épülő noteszgépet mutatott be a francia Archos nevű cég.
Hirdetés

A nálunk korábban hordozható médialejátszóiról, most meg inkább táblagépeiről (és az Auchan egyes Qilive márkanév alatt forgalmazott eszközeinek forrásaként) ismert Archos egy olyan noteszgépet készített, amely Android operációs rendszert használ. Ez így önmagában nem újdonság, hiszen több gyártó is próbálkozott már ilyesmivel, ezek azonban a legtöbbször valamiféle hibrid megoldást kaptak – az ArcBook azonban egy „valódi” noteszgép, amit nem lehet szétszedni tabletre és dokkolóra.

Ugyanakkor azt azért nem mondanánk, hogy a franciák nagyon felpörgették volna a specifikációkat, hiszen az SoC a Rockchiptől származó, kétmagos RK3168 1,2 GHz-es verziója, amelyet 1 GB RAM és microSD kártyával kiegészíthető 8 GB háttértár egészít ki. A 10,1 colos érintőképernyő felbontása 1024×600 pixel, míg a beépített 8000 mAh-s akku 9-10 órányi üzemidőre elég. Külső csatlakozási lehetőségekből egy Wi-Fi adaptert és USB 2.0 portot kapunk, ezen kívül még két microUSB port is van arra, hogy PC-vel is összeköthessük a masinát. Ami az irányítást illeti, az érintőképernyő mellett kapunk egy androidos gombokkal kiegészített billentyűzetet és egy egygombos tapipadot is.

Sajnos a szoftveres oldalon némileg elmaradásban van az Archos, az OS ugyanis 4.2-es verziószámú, viszont a 170 dolláros géphez legalább ajándékba kapjuk az OfficeSuite Pro 6-ot.

Címkék