- 2014. július 28., 17:17
Nem interaktív, érintőképernyős vészfék, még csak nem is lámpa, amivel a vezetőnek villoghatunk.
Hirdetés

Pozitív jelzőkkel nem igazán kommentálhatnánk ezt a „ne próbáld ki otthon” kategóriába tartozó esetet, amelyben TechRax nevű felhasználó két vadonatúj iPhone 5s-t ragasztott a sínekre, majd egy GoPro kamerával rögzítette is, hogy mit történik, ha jön a vonat. Ez a tevékenység egyébként törvénybe is ütközik, hiszen egy hasonló méretű kődarabtól egy vonat, villamos ki tud siklani – a pályában és a kerékben okozott kárt ráadásul közvetve mi fizetjük ki.

Nem nehéz kitalálni, hogy a „csatában” a vonat nyert. Az ilyen hirtelen alakváltozástól minden anyag felmelegszik, az utóbbi esetben még az akkumulátor is égett egy kicsit, de nem annyira látványosan, mint amikor hirtelen ütésnek teszünk ki egy lítium akkumulátort. Valahogy így:

Azon túl, hogy megállapíthatjuk, a pazarlás rossz dolog, annyit azért megtudtunk a videóból, hogy az iPhone SIM kártyája nagy valószínűséggel túlélte a találkozást, valamint következtethetünk azért arra is, hogy az akkumulátorokat tényleg nem jó dolog ütögetni, a telefont pedig dobálni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00