Nincs időd napi szinten követni az eseményeket? Iratkozz fel heti hírlevelünkre! E-mail cím:

Sietni kell majd a Windows 10 frissítéssel

2015. május 20. - spidermanSzólj hozzá!

05-20
A Microsoft már korábban is azt mondta, hogy az ingyenes frissítés lehetősége csak egy évig él majd. Ez most már biztos.

Ezúttal a Microsoft Australia egyik termékmenedzserétől jött az egyértelmű utalás arra, hogy az egyéves kedvezményes időszak letelte után pontosan olyan módon lehet majd frissíteni a Windows 7-et és a Windows 8/8.1-et, mint korábban. Azaz lehet majd vásárolni dobozos/OEM verziót, a nagyvállalatok pedig a mennyiségi licencben gondolkodhatnak. Egyébként a mennyiségi licenccel kapcsolatban még az sem biztos, hogy lesz bármilyen kedvezményes váltás: amint emlékezetes, a Microsoft a Windows 8.1-et minden olyan felhasználónak ingyen biztosította, aki rendelkezetett érvényes Windows 8 licenccel, ugyanakkor a mennyiségi licencet vásárló, és az Enterprise kiadást használók ebből a lehetőségből kimaradtak. Tehát nem kizárt még az sem, hogy korábbi mennyiségi licencről a Windows 10-re is csak fizetés ellenében lehet majd áttérni.

A Windows 10 árazásával és megjelenésével kapcsolatban egyelőre még mindig sok a kérdőjel: azt például már tudjuk, hogy összesen hétféle változata lesz, de elképzelhető, hogy azok mellé, az egyéves ingyenes frissítési periódus lejárta után, egy ingyenes, Binggel megtámogatott verzió is megjelenik majd. Viszont nem tudjuk, hogy mennyit kell majd fizetni akkor, ha valaki mondjuk Windows XP-ről váltana, és persze a Microsoft eleddig a megjelenés pontos dátumát sem közölte.