- 2015. június 30., 16:22
Alighanem a Windows 10 TP utolsó változatát tette most közzé a Microsoft a 10158-as build képében.
Hirdetés

A július 29-i megjelenést alapul véve már nincs sok idő az RTM változat elkészítésére, így az egyelőre (és valószínűleg kizárólag) csak a Fast gyűrűbe tartozó tesztelőknek közzétett 10158-as build lesz az utolsó, amely még megjelenik a Technical Previewból. Erre a véglegességre utalhat egyébként az is, hogy az Ismert problémák lista ezúttal már teljesen üres – ami nem jelenti azt, hogy a tesztelőktől még nem érkezhet be pár hibajelentés a következő napokban.

Ami a 10158-as újdonságait jelenti, a legfontosabb alighanem a véglegesnek mondható Edge (volt Spartan) böngésző, amelynek telepítésével viszont a korábbiban elmentett sütik, kedvencek és más elemek érvényüket vesztik (a blog részletes leírással szolgál ezek mentésére), ezért cserébe viszont egy sor újítást is kapunk: beállítható kezdőképernyőt, Home gombot, jelszókezelést, háttérben is szóló zenét és sötét felületet éjszakai netezéshez.

A Windows 10 felületét illető változások között végre kezdőbetűk alapján is navigálhatunk az appok között, a Taskbaron pedig a korábbi Windowsokhoz hasonlóan újra villognak a figyelmet kérő alkalmazások ikonjai. Sokan nehezményezték, hogy a folyamatjelző animáció teljesen átalakult (függőleges és fehér lett), így a Microsoft visszatért a régi vízszintes, zöld megoldáshoz. Megújult a Photos alkalmazás is, annyira, hogy már az animált GIF-eket is támogatja – végre nem kell külön alkalmazás a 9gagről letöltött képekhez!

A teljes listát a változásokról és a már említett, az Edge kapcsán fontos kedvencek/sütik/stb. mentésének leírását a Windows blogon lehet elolvasni.

Címkék